eur:
388.68
usd:
361.73
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

A Real Madrid is részesült Eto'o eladásából - hírek és pletykák

Zlatan Ibrahimovic öt évre aláírt a Barcelonához, míg Samuel Eto'o ugyanennyi időre kötelezte el magát az Interhez, így lezárult a nyári átigazolási szezon legváratlanabb cseréje. A kameruni támadó klubváltása után a Real Madrid is kapott pénzt. Az Inforadio.hu rendszeresen beszámol a legfrissebb átigazolásokról és pletykákról.

Lezárult a nyár legmeglepőbb cseréje: Zlatan Ibrahimovic aláírt a Barcelonához, Samuel Eto'o pedig az Interhez. A svéd támadóért 50 millió eurót és a kameruni játékost adta a Barcelona, valamint a fehérorosz Alekszandr Hlebet egy évre kölcsönadta a milánóiaknak, akik a szezon végén 10 millió euróért megvásárolhatják.

Zlatan Ibrahimovicot hétfőn este már be is mutatták a BL-címvédőnél, a Camp Nou stadionban 60 ezren gyűltek össze, ami klubrekordnak számít. A 27 éves támadó, aki a 9-es mezt fogja viselni, első barcelonai nyilatkozatában kiemelte: nagy megtiszteltetés számára a katalán klubban szerepelni, mivel a gránátvörös-kékeket különleges egyesületnek tartja.

"Nem azért jöttem, hogy Eto'ót pótoljam, én más játékos vagyok. Azért jöttem, hogy még jobb játékossá váljak, és ilyen társakkal, mint Messi, Xavi vagy Iniestra, tudom, hogy ez sikerülni is fog. Sok sikert, sok örömöt és szép emlékeket ígérek" - mondta Ibrahimovic, aki hozzátette azt is, túl akarja szárnyalni előző idénybeli 25 gólos teljesítményét. A támadó kezét egyébként meg kell műteni, így legkorábban az augusztus 19-i Joan Gamper Kupán, a Manchester City ellen léphet pályára.

A svéd csatár a Barcelona harmadik nyári szerzeménye a brazil balhátvéd Maxwell és a szintén brazil Keirrison után, de Joan Laporta klubelnök azt ígérte, még legalább egy játékost leigazolnak.

A Real is jól jár

Az ügylet másik szereplője, Samuel Eto'o öt évre kötelezte el magát az olasz bajnokhoz. A kameruni csatár után egyébként a Barcelona ősi riválisa, a Real Madrid is kapott másfél millió eurót nevelési költségként.

Eto'o kijelentette: azért szerződött az Interhez, hogy a kék-feketékkel is BL-t nyerjen. A kameruni csatár hozzátette, az argentin Diego Militóval félelmetes párost fognak alkotni. Az Inter elnöke Massimo Moratti a két támadó mellé még egy harmadikat is igazolna, kiszemeltje az olasz futball fenegyereke, Antonio Cassano, a Sampdoria játékosa.

A Roma azzal erősített, hogy 2014-ig meghosszabbította csapatkapitánya, Francesco Totti szerződését. A fővárosi csapat támadója így 38 éves koráig játszhat a Farkasoknál.

Kikotyogták Rossi érkezését?

A Milan csatárgondjait a Chelsea oldhatja meg, a londoni klub ugyanis lapértesülések szerint a perui Claudio Pizarrót ajánlotta fel a piros-feketéknek Andrea Pirlóért cserébe. Közben több olasz rádióállomás arról számolt be, hogy a Milan hivatalos honlapján tette közzé Giuseppe Rossi leigazolásának hírét, de ezt pár perc múlva törölték. Elképzelhető, hogy egy szurkoló hackelte meg az oldalt, de az is, hogy a honlap szerkesztői túl korán publikálták a hírt.

A Juventus Felipe Melo, Diego és Fabio Cannavaro megszerzése után már nem aktív az átigazolási piacon, de az együttes kapusa, Gianluigi Buffon szerint erre nincs is szükség, a keret elég erős, hogy idén nyerjen valamit.

Alonso egyre közelebb Madridhoz


A torinóiak a Béke kupán szerepelnek, amelyen akár a Real Madriddal is találkozhatnak. A királyi gárda Kaká, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema és Raúl Albiol megszerzése után még két játékost üldöz: Alvaro Arbeloa ügyében már közel a megállapodás a Liverpoollal, a válogatott jobbhátvéd 4,5 millió euróért térhet haza, míg Xabi Alonsóról is közeledtek az álláspontok.

A középpályásért 27 millió eurót kínál a Real, és bár ezt még mindig kevésnek tartja az angol klub, Rafa Benítez menedzser azt sürgette, hogy minél előbb, lehetőleg 48 órán belül dőljön el, Alonso marad-e, mert ha nem, neki kell valakit találnia a helyére. A spanyol lapok szerint a 27 éves játékos már eldöntötte, hogy Madridba igazol, és ezt közölte is edzőjével.

Holland csatárral szemez Wenger


A Real Madrid holland támadója, Klaas-Jan Huntelaar Angliában köthet ki, ugyanis a csatárt a hírek szerint az Arsenal vinné. A londoni klub 17,3 millió eurót kínál a játékosért, akit a Milan is szívesen látna, míg a Stuttgart is közel volt a megszerzéséhez. Arsene Wenger menedzser legutóbbi nyilatkozataiban nem jelentette ki egyértelműen, hogy igazolnak valakit Emmanuel Adebayor helyére, a Haladás elleni edzőmeccsen mindenesetre két támadója, Eduardo és Nicklas Bendtner is duplázott.

Adebayor után egy másik Arsenal-futballista, Kolo Touré is a Manchester Cityhez szerződhet. Az elefántcsontparti védőért 15 millió fontot fizetne a klub.

Az Arsenalhoz kapcsolódó hír még, hogy az együttes orosz sztárja, Andrej Arsavin azt mondta: az Ágyúsoknak alaposan meg kell harcolniuk azért, hogy ne szoruljanak ki az első négyből, a támadó szerint ugyanis a Manchester City mellett az Everton, az Aston Villa és a Tottenham is veszélyes lehet.

Terry: Hízelgő volt a City ajánlata

Maradva Londonban, a Chelsea szurkoló számára megnyugvást jelenthet, hogy John Terry hűségnyilatkozatot tett, elutasítva a Manchester City érdeklődését. A csapatkapitány kiemelte: többször tárgyalt Roman Abramovics klubtulajdonossal, aki azt ígérte, megtartja az együttes kulcsembereit, és megpróbál sztárokat a Kékekhez csábítani. Az angol válogatott védő meggyőződhetett arról, hogy a Chelsea tett ajánlatot a legjobbakért, de értük olyan összeget kért klubjuk, ami irreális lett volna. Terry azt is elismerte, hízelgő volt számára a Manchester City érdeklődése, mivel tiszteli Mark Hughest, a csapat menedzserét, de fantasztikus volt azt hallani Abramovicstól, hogy nem adják el, bármekkora összeget is kínálnak érte.

Visszatért a Tottenhamhez az angol válogatott csatár, Peter Crouch. A támadó ismét együtt dolgozhat Harry Redknapp vezetőedzővel, akinek irányítása alatt már futballozott a Portsmouth és a Southampton csapatánál is. Sajtóértesülések szerint a Tottenham 10 millió fontot fizetett a Portsmouth-nak a 202 centiméteres labdarúgóért, akinek érkezése azt valószínűsíti, hogy Darren Bent távozik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×