Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Sport TV közvetítheti a magyar bajnokikat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elfogadta a Sport TV tulajdonosa, a Chello Central Europe Zrt. ajánlatát a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke az NB I-es mérkőzések közvetítési jogáért, miután azt az MLSZ jogi bizottsága egyenértékűnek minősítette a Digi TV-ével. A sportcsatorna a következő három évben 5,6 milliárd forintot szán a magyar labdarúgás különböző szintű meccseinek közvetítésére.

Kisteleki István a Magyar Televízió Nap Kelte című műsorában kedd reggel elmondta, hogy aláírta a szerződést, amelyet azonban délután a MLSZ elnökségének, majd a Magyar Hivatásos Labdarúgó Ligának (MHLL) - mint a Futball Duó Kft. 90 százalékos tulajdonosának - is jóvá kell még hagynia.

Arra a felvetésre, hogy miként írhatta alá a szerződést az elnökség ülése előtt, az MLSZ vezetője úgy reagált: legutóbb erre felhatalmazást kapott, azzal a feltétellel, ha a jogi bizottság jogszerűnek találja azt.

Az MLSZ június 25-én elfogadta a Digi TV NB I-es mérkőzésekre vonatkozó közvetítési ajánlatát, a Sport TV azonban július 4-én jelezte: él opciós jogával, és vállalja ugyanazokat a feltételeket. Kisteleki ezt követően úgy nyilatkozott, hogy ezek után már csak a formális döntés van hátra a 9-i elnökségi ülésen, amelyen azonban mégsem került pont a történet végére.

A problémát az okozta, hogy a Digi TV ajánlatában Digi előfizetési csomag is szerepelt juttatásként, amit a csapatok maguk értékesíthettek volna. A Sport TV azonban ezt saját ajánlatában UPC-s csomagra cserélte, így felmerült, hogy a kettő esetleg nem egyenértékű.

Kisteleki István kedd reggel még közölte, hogy a Digi TV ráígért korábbi ajánlatára, több mint másfél milliárddal adna többet, de a jogszerűség keretein belül erre már nincs lehetősége.

A sportcsatorna - az MLSZ hivatalos oldalának tanúsága szerint - a 2009-től 2012-ig tartó időszakban 5,6 milliárdot szán a magyar labdarúgás különböző szintű meccseinek közvetítéséért. Ehhez jön a Duna TV változatlan, évi 90 milliós szerződése, így a kluboknak összesen három évre megközelítőleg hat milliárd forint jut.