Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Batistuta lóhátról lövi tovább a gólokat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Boca Juniors hamarosan megalakuló lovaspólócsapatának tagja lesz Gabriel Omar Batistuta, az argentin válogatott történetének legeredményesebb labdarúgója.

A 40 éves ex-csatár már megkezdte az edzéseket, és minden valószínűség szerint helyet kap a Boca Polo Team kvartettjében. Az előfeltétel a Buenos Aires-i klub iránti rajongás, ez természetesen alkalmassá teszi a 2005-ben visszavonult sztárt.

A 78 válogatott meccsén 56-szor eredményes "Batigol" az 1990/1991-es idényben futballozott a Bocában, mielőtt kilenc évre a Fiorentinához ment volna. Később az AS Romában, rövid ideig az Interben, majd pályafutása végén a katari al-Arabiban játszott.

Az utóbbi időkben, noha 2006-ban a németországi világbajnokságon kommentált egy argentin tévéállomás felkérésére, elszakadt a futballtól. Ausztráliában, Perth-ben élt, ahol a sportot a golf jelentette a számára.

Meg most a lovaspóló, ami Argentína egyik nemzeti sportja, s különösen kedvelt a vidéki életformáért, s a gazdálkodásért egyébként is lelkesedő futballsztár számára.

Batistuta egyébként már májusban játszott bemutató mérkőzésen, igaz, akkor könnyű helyzetben volt: csapattársa a barátja, Adolfo Cambiaso volt. A világ egyik legjobb lovaspólósa.

"Batigolnak" egyébként saját pólólovai és saját csapata is van, utóbbi a La Gloria nevet viseli. Színe és címere "kísértetiesen" hasonlít a Fiorentináéhoz...