Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szávay Ágnes és Patty Schnyder is játszik a Római Teniszakadémián

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Pénteken a selejtezőkkel megkezdődik a Római Teniszakadémián az év egyik legrangosabb hazai sporteseménye, a 220 ezer euró összdíjazású GDF Suez Grand Prix Budapest elnevezésű női torna, melynek első kiemeltje a svájci Patty Schnyder (világranglista 22.) lesz.

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a WTA-rangsorban legelőkelőbb helyen (28.) álló magyar játékost, Szávay Ágnest negyedikként emelték ki. A főtáblán mellette még Marosi Katalin lesz ott biztosan a hazaiak közül.

"Hatalmas lehetőség ez Magyarországnak, hiszen ilyenkor hét napon keresztül Budapest a tenisz fővárosa - nyilatkozta Márky Jenő versenyigazgató. - Az elmúlt 14 évben nagyon nagy utat járt be a torna, mára pedig a 40 legrangosabb verseny között szerepel."

Az egyéni viadal győztese 37 ezer dollárral és 280 világranglista ponttal gazdagodik majd, utóbbi annyit ér, mintha valaki a négy közé jutna a Roland Garroson.

Szávay Ágnes, wimbledoni búcsúját követően szeretne jó játékkal bizonyítani a magyar szurkolóknak:

"Úgy érzem, idén remekül sikerült a salakpályás szezonom, ráadásul szeretek is ilyen borításon játszani, hiszen gyerekkorom óta ezen készülök. Hétfőre százszázalékosan át tudok majd állni."

A magyar játékos elmondta: nincsenek konkrét céljai a tornán, mindig a soron következő mérkőzésre szeretne összpontosítani, de a tavalyinál mindenképpen jobb eredményt szeretne elérni, mert akkor már az első fordulóban búcsúzott.

Szávay ezúttal a párosküzdelmekre is koncentrál, húga, a mindössze 15 esztendős Blanka oldalán lép majd pályára:

"Életünkben először játszhatunk majd együtt, ezzel pedig egy gyerekkori álmunk válik valóra. Blanka nagyon ügyes, jól teniszezik, de persze szoknia kell majd a légkört, amely egy ilyen tornán van."

A sajtótájékoztatón Szávay további egy évvel meghosszabbította szerződését egyik szponzorával, a tornát is támogató GDF Suez energiaipari céggel.

A rendezők új stadionnal, a női sorozatot szervező WTA hivatalos szabályainak megfelelő, több mint 3000 néző befogadására alkalmas létesítménnyel várják a szurkolókat. Az új arénát július 12-én Asbóth Józsefről, az 1940-es évek legeredményesebb magyar teniszezőjéről nevezik el.

Az eseményt a Sport Televízió, valamint az M1 is élőben közvetíti, a világon pedig 24 ország veszi át az adást. A bérletekhez 3600 és 6400 forint közötti áron lehet hozzájutni a lottózókban, a helyszínen, valamint a Ticket Express jegyirodáiban.