eur:
385.49
usd:
354.33
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Kikapott a Chelsea Isztambulban

A Chelsea 2-1-re kikapott Isztambulban a Fenerbahce együttesétől a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Az Arsenal - nagy fölénye ellenére - csak 1-1-es döntetlent ért el a vendég Liverpool ellen. A visszavágókat kedden játsszák.

Sokáig úgy festett, meglepetés nélkül ér véget a Bajnokok Ligája két szerdai negyeddöntője. Ám a végén Isztambulban csattant az ostor: a Fenerbahçe fordított a Chelsea ellen, s sorozatban hatodik hazai Bajnokok Ligája-mérkőzését is megnyerte. Az Arsenal ellenben nem tudta legyőzni a Liverpoolt, 1-1-re végződött a találkozójuk, éppen úgy, mint az őszi bajnoki.

A Chelsea gyorsan vezetést szerzett, miután a brazil Deivid ügyetlenül nyúlt bele Florent Malouda labdájába. (Különlegesség: a Fener egymást követő harmadik BL-mérkőzésén került hazai pályán hátrányba, játékosa öngólja miatt!) A londoniak ezzel elérték a nekik nagyon fontos idegenbeli gólt. A játékrész további részében is a Chelsea akarata érvényesült, Michael Essien a lécet találta el.

Az első 45 percet látva nehéz volt elképzelni, hogy a Fenernek lehet "szava" a folytatásban. Ráadásul a második félidő első részében is inkább a Kékek veszélyeztették az ellenfél kapuját, Michael Ballack nagy lövését, például, Volkan Demirel bravúrral hárította.

A törökök közé addigra már beállt az Angliában született és felnőtt, egyébként török válogatott Colin Kazim-Richards. A hazaiak szempontjából jól tette, hogy beállt: a 65. percben Mehmet Aurelio passzát gólra váltotta.

Kazim Richards a 2006-2007-es szezonban az új Fradi-tulajdonos, Kevin McCabe csapatában, a Sheffield Unitedben játszott a Premier League-ben, s mindössze egyetlen gólig jutott.

S ezzel még nem volt vége a nagy török feltámadásnak: a 81. percben a korábban szidott Deividből hős lett: óriási lövéssel vette be Carlo Cudicini kapuját, megnyerve csapatának a mérkőzést. A Fener, ha szűk előnnyel is, de előnnyel utazhat a Stamford Bridge-re.

Arsenal fölénnyel telt a másik találkozó, különösen ami a labdabirtoklást illeti (68-32). Ám a gólokat tekintve döntetlenre végződött a találkozó, s ezzel minden bizonnyal a Liverpool oldalán elégedettebbek.

Óvatos játékkal kezdődött a meccs, Robin van Persie két helyzete azonban jelezte, az Ágyúsok eltökéltebben törnek a gólra. Az első félidő közepén aztán jött a gól: a finn Hyypiä elfelejtett felugrani Emmanuel Adebayorral, aki könyörtelenül a kapuba bólintotta a labdát.

Az Ágyúsok azonban nem tudtak a lélektani előnyből tőkét kovácsolni, sőt, hamar elfogyott a gólelőnyük. Alig egy perccel a togói csatár találata után Steven Gerrard elment a bal szélen, s beadását a Clichytől szorongatott Kuyt a hálóba préselte.

A második félidő nagy része - noha Kuyt kísérletével kezdődött a játékrész - az Arsenal fölényével telt. Hiába javult fel azonban Hleb és Fabregas, hiába bizonyult jó cserének Walcott (például a feltűnően sokat hibázó Bendtnerrel szemben), az Arsenal nem tudott újabb gólt szerezni.

A Liverpool kitűnően védekezett, s Gerrard és Kuyt egészen pazarul futballozott a középpályán. Ugyanakkor éppen Kuyt egyik megmozdulása váltotta ki a legnagyobb vitát: megrántotta a tizenhatoson belül Alex Hleb karját - alighanem ezért büntető járt volna a hazai csapatnak.

Ám miután ez elmaradt, a Liverpool döntetlennel utazhat haza. A két csapat a keddi visszavágó előtt még a hétvégén is találkozik egymással: ismét Londonban játszanak, ezúttal bajnoki mérkőzésen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×