Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mourinhótól várnák a csodát Valenciában

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
José Mourinhóban látják a lehetséges megmentőt a Valencia labdarúgó-csapatának vezetői, ezért állást ajánlottak a portugál trénernek.

Lapértesülések szerint José Mourinhót csábítja a Valencia a holland Ronald Koeman helyére.

A Turia-partiak az ősszel már cseréltek edzőt, de Ronald Koeman sem tudott csodát tenni a gödörben lévő együttessel, noha látványos tisztogatásban kezdett. A holland szakember kitette a keretből Santiago Canizarest, Miguel Angulót és David Aldeldát, és több új futballistát is vett, ám a vesszőfutás így is folytatódott.

Az együttes kiesett a Bajnokok Ligájából, sőt, még az UEFA-kupában sem folytathatja, a bajnokságban pedig november 11. óta nyeretlenek, immár nyolc mérkőzésen nem tudtak győzni. A Valencia a kilencedik helyre csúszott vissza a tabellán.

A klubvezetők eddig bíztak Koemanban, de ha a Király Kupában elbúcsúznak az Atlético Madriddal szemben, várhatóan elfogy a türelem.

A Chelsea volt menedzsere állítólag megfontolja az ajánlatot, noha korábban, éppen Quique Sanchez Flores menesztése után már egyszer kikosarazta a valenciai klubot, arra hivatkozva, hogy rangosabb együttesek hívására vár.

A portugál sztáredzőt korábban felkérték az angol válogatott szövetségi kapitányi posztjára is, de végül nem tért vissza a szigetországba. José Mourinhót esélyesként emlegetik a Milan, a Barcelona vagy az Inter esetleges következő edzőjeként is.