Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Távozik a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lemondott posztjáról Németh András, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, annak ellenére, hogy a szövetség elnöksége január elején még egyhangúlag támogatásáról biztosította a csalódást keltő világbajnoki nyolcadik helyezés után.

Németh András lemondását az Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége január 31-én rendkívüli ülésen tárgyalja. A szövetségi kommüniké szerint azon az ülésen már kinevezik az új kapitányt, és ezért haladéktalanul meg kell kezdeni a tárgyalásokat a jelöltekkel. Kiss István, a szövetség elnöke az InfoRádió érdeklődésére egyelőre nem akart a jelöltekről beszélni.

Az InfoRádió értesülései szerint a válogatott kulcsjátékosaival való nézeteltérés is hozzájárulhatott Németh András távozásához.

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége január elején még egyhangúlag támogatásáról biztosította Németh Andrást a csalódást keltő világbajnoki nyolcadik helyezés után is. Zsiga Gyula, a csapat másodedzője akkor távozott posztjáról.

"A január 9-i elnökségi ülésen egyhangú támogatást kaptam. Akkor csak néhány órát töltöttem Budapesten, majd mentem vissza a klubomhoz, a Hypo NÖ-höz Bécsbe. Az elmúlt napokban viszont több időm volt tájékozódni, és akkor már éreztem, nem ilyen egyértelmű a helyzet. Vannak elveim, elképzeléseim, amelyekhez ragaszkodom, de ilyen körülmények között lehetetlenné vált a munkám folytatása. Van ilyen, hogy emberek nem tudnak együtt dolgozni" - nyilatkozta a leköszönő szakember, akit 2005. február 8-án neveztek ki a posztra.

Németh Andrással a 2005-ös világbajnokságon harmadik, a 2006-os Európa-bajnokságon ötödik, a tavalyi vb-n pedig - csalódást keltve - a nyolcadik lett a magyar válogatott.

A magyar női válogatott egyébként március 28-30 között olimpiai selejtezőt játszik. A csapatnak reális esélye van arra, hogy kijusson a pekingi ötkarikás játékokra.