eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Bekeményít a MOB: akkor inkább el se induljunk az olimpiára!

A Magyar Olimpiai Bizottság szerint abba kell hagyni a versenysportot Magyarországon, ha nem vonják vissza azt az intézkedést, amely szerint a sportorvosok, gyógytornászok és pszichológusok nem utazhatnak a válogatottakkal a világversenyekre.

November 1-jétől a sportegészségügyi szakemberek csak a szabadságuk terhére kísérhetik el a sportolókat a versenyekre. A Magyar Olimpiai Bizottság ügyvezető igazgatója szerint így semmi értelme az olimpiára menni, mert szakemberek nélkül esélytelenek lesznek a magyar sportolók.

"Ekkora előnyt nem lehet adni a versenytársaknak, hogy ezt a fajta tudományos segítséget kihúzzuk a csapat mögül" - mondta Molnár Zoltán.

A MOB ügyvezető igazgatója hozzátette: ha egy szakosztálynak lenne is pénze az egészségügyi ellátásra, ilyen szolgáltatást nem tud megvenni, hiszen azt csak speciális tudással rendelkező, arra szakosodott orvosok láthatják el.

Molnár Zoltán nem tud még egy olyan csapatról, amely egészségügyi szakemberek nélkül vágna neki az olimpiának.

A szabály már két éve él

A sportállamtitkár nem érti a sportkórház dolgozóinak felháborodását, mondván, hogy eddig is csak szabadidejükben utazhattak el a válogatottal, hiszen a rendelkezés már két éve érvényben van.

Elbert Gábor szerint az valóban gondot okozhat, hogy az Országos Sportegészségügyi Intézet dolgozóinak létszámát csökkentették, de az államtitkár szerint 50 millió forintot elkülönítettek arra, hogy a válogatott részére orvosokat, gyógytornászokat, pszichológusokat biztosítsanak.

Hangsúlyozta: az tarthatatlan, hogy a sportkórház nagyjából 15 orvosából egyszerre 13 legyen távol. Hozzátette azonban, hogy a MOB-nak minden anyagi támogatást megadtak az olimpiai felkészüléshez, amit csak kértek.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×