Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ideges az olasz kapitány

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kissé ingerült lett az Ausztrália elleni világbajnoki nyolcaddöntőt követő sajtótájékoztatón, amikor újságírók a mérkőzés 93. percében megítélt büntető jogosságáról faggatták.

Marcello Lippi azt mondta: "Miért? Problémája van valakinek a 11-essel? Kétszer szabálytalankodtak Grossóval, először még talpon tudott maradni, a másodiknál azonban már nem volt lehetősége továbbvinni a labdát" .
/>
/>

A vitatott szituációnál az olasz balhátvéd 0-0-ás állásnál, a rendes játékidő ráadásának utolsó percében szép csel után tört be az ausztrál 16-oson belülre, ahol Lucas Neill mellett is elhúzta a labdát, majd elesett a fekvő védőben. A spanyol Luis Medina Cantalejo játékvezető habozás nélkül a 11-es pontra mutatott, és első látásra úgy tűnt, teljesen jogosan, a visszajátszások azonban azt mutatták, hogy Grosso szándékosan futott bele a tehetetlen hátvédbe. A büntetőt Francesco Totti magabiztosan értékesítette.
/>
/>"Talán nem volt jogos a büntető, de igazából magunkat okolhatjuk a kiesésért" - mondta sportszerűen Guus Hiddink, az ausztrál együttes holland szövetségi kapitánya, aki szerint csapatának ki kellett volna használnia, hogy az olaszok Marco Materazzi kiállítása után 40 percig emberhátrányban játszottak.
/>
/>Az olasz válogatott a pénteki negyeddöntőben a Svájc legjobbjait büntetőpárbajban legyőző ukrán nemzeti csapattal találkozik.
/>