Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb bíróbotrány: az Arsenalnak szurkolnak a játékvezetők?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Botrány készülődik Angliában, miután kiderült, hogy két vezető játékvezető az Arsenalnak szurkolt a Bajnokok Ligájában. Andy D'Ursót és Barry Knightot a londoni csapat szurkolói között fényképezték le a BL múlt heti döntőjén.

Miközben Olaszországban javában zajlik minden idők egyik legnagyobb - a bírókat főszerepben tudó - botránya, Angliában is viharfelhők gyülekeznek a játékvezetők felett.

A múlt heti Bajnokok Ligája döntőjén ugyanis szemfüles újságírók az Arsenal-szurkolók között fedeztek fel két Premiership-bírót. Andy D'Urso és Barry Knight szemmel láthatóan az angol csapatnak szurkolt.

A helyzetet bonyolítja, hogy mindketten már többször is vezettek mérkőzést az ágyúsoknak. Az angol labdarúgó szövetség illetékesei ugyanakkor kijelentették: soha nem merült fel, hogy kedveztek volna a londoni együttesnek.

Az FA vezetői kijelentették: mindkét bíró ajándékba kapta a jegyet, miután Andy D'Urso jövőre már nem lesz rajta a Premiershipben működő bírók elitlistáján. A listán szereplő játékvezetők ténykedésükért évente 70 ezer fontos (mintegy 27 millió forintos) fizetést kapnak.

Az egyik Arsenal-szurkoló ugyanakkor kijelentette: nagyon örültek, amikor megpillantották a két játékvezetőt maguk között. "Ha a Manchester Unitednek vagy a Chelseanek szurkolnék, most nagyon fel lennék háborodva. Nem lenne szabad, hogy a bírók kifejezzék szimpátiájukat" - vélekedett az egyik Arsenal drukker.