eur:
390.26
usd:
364.27
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Életbe lép a Beckham-szabály?

Az Egyesült Államok profi labdarúgó-bajnoksága komolyan készülni kezdett arra, hogy magához édesgesse a jelen egyik leginkább eladható futballistáját, az angol David Beckhamet. A szervezet ezért saját, sziklaszilárd szabályain is hajlandó lenne változtatni.

Az amerikai profi labdarúgó-liga (MLS) vezetői a jelek szerint megkezdték a felkészülést arra az eshetőségre, ha sikerülne az Egyesült Államokba csábítani David Beckhamet.

A reklámpiacon is kiemelkedő teljesítményre képes angol labdarúgó kedvéért állítólag még a szervezet szabályrendszerét is hajlandóak lennének újragondolni. A jelenlegi szabályok szerint a futballban (hasonlóan a többi amerikai csapatsporthoz) létezik az úgynevezett "fizetési plafon", amely meghatározza, hogy a klubok költségvetésük mekkora hányadát fordíthatják a játékosok bérére.

Az MLS vezetői most állítólag úgy módosítanák a rendszert, hogy mind a 12 profi klubnak engedélyeznék egy-egy "luxusjátékos" leigazolását, akinek a fizetése kívül esne a fizetési szabályokon.

Az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya már többször jelezte, hogy nem lenne ellenére, ha pályafutását az Egyesült Államokban fejezhetné be. Kijelenéseinek alighanem egyik legfőbb szponzora, az adidas vezetői örülnek a legjobban, hiszen a cég tavaly írt alá egy 150 millió dolláros, tíz évre szóló szerződést az MLS-sel.

Az Egyesült Államok és David Beckham egymásra találása akár törvényszerűnek is nevezhető és nem csak azért, mert a Real Madrid játékosa köztudottan vonzódik a hollywoodi életformához. A futballistának több olyan reklámkapcsolata is van (például a Pepsi-Cola), amely örülne Beckham amerikai szerepvállalásának. Arról nem is beszélve, hogy a játékos labdarúgó-akadémiát működtet Los Angelesben.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×