Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Életbe lép a Beckham-szabály?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Egyesült Államok profi labdarúgó-bajnoksága komolyan készülni kezdett arra, hogy magához édesgesse a jelen egyik leginkább eladható futballistáját, az angol David Beckhamet. A szervezet ezért saját, sziklaszilárd szabályain is hajlandó lenne változtatni.

Az amerikai profi labdarúgó-liga (MLS) vezetői a jelek szerint megkezdték a felkészülést arra az eshetőségre, ha sikerülne az Egyesült Államokba csábítani David Beckhamet.

A reklámpiacon is kiemelkedő teljesítményre képes angol labdarúgó kedvéért állítólag még a szervezet szabályrendszerét is hajlandóak lennének újragondolni. A jelenlegi szabályok szerint a futballban (hasonlóan a többi amerikai csapatsporthoz) létezik az úgynevezett "fizetési plafon", amely meghatározza, hogy a klubok költségvetésük mekkora hányadát fordíthatják a játékosok bérére.

Az MLS vezetői most állítólag úgy módosítanák a rendszert, hogy mind a 12 profi klubnak engedélyeznék egy-egy "luxusjátékos" leigazolását, akinek a fizetése kívül esne a fizetési szabályokon.

Az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya már többször jelezte, hogy nem lenne ellenére, ha pályafutását az Egyesült Államokban fejezhetné be. Kijelenéseinek alighanem egyik legfőbb szponzora, az adidas vezetői örülnek a legjobban, hiszen a cég tavaly írt alá egy 150 millió dolláros, tíz évre szóló szerződést az MLS-sel.

Az Egyesült Államok és David Beckham egymásra találása akár törvényszerűnek is nevezhető és nem csak azért, mert a Real Madrid játékosa köztudottan vonzódik a hollywoodi életformához. A futballistának több olyan reklámkapcsolata is van (például a Pepsi-Cola), amely örülne Beckham amerikai szerepvállalásának. Arról nem is beszélve, hogy a játékos labdarúgó-akadémiát működtet Los Angelesben.