Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Már keresik Eriksson utódját

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) már keresi Sven-Göran Eriksson utódját. Az angol válogatott szövetségi kapitányának 2008-ig érvényes a szerződése, de valószínűleg a németországi világbajnokság után távozik posztjáról.

Az Angol Labdarúgó Szövetség már most az Eriksson utáni időszakon gondolkodik. Az FA vezetői az egyik bulvárlap által kirobbantott botrány után fordít nagyobb figyelmet a jövőre.

A szervezet állásfoglalásában az áll, hogy a németországi világbajnokságig maximálisan támogatják a szövetségi kapitányt, de fel kell készülniük a vébé utáni időszakra is. Eriksson a jövő hét elejére ígérte, hogy beszámol a további elképzeléseiről, miközben az élvonalbeli klubok a tréner súlyos megbüntetését követelik a szövetségtől.

David O'Leary, az Aston Villa menedzsere szerint megbocsáthatatlan és elfogadhatatlan, hogy a szakvezető egy kollégájának a helyére pályázik és ezt nem is titkolja.

A svéd tréner körüli legújabb botrányt a News of the World robbantotta ki. A legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap egyik újságírója csapdába csalta Erikssont azután, hogy arab sejknek adta ki magát, és a bizalmába férkőzött.

A sajtómunkás - ahogy a vasárnapi, bőséges, fotókkal illusztrált tudósításból kiderült - nemrégiben Dubajba utaztatta és a világ egyetlen hétcsillagos szállodájában, a tengerre épült Burdzs el-Arabban szállásolta el az 57 éves szakvezetőt és ügynökét, Athole Stillt. Az itt megejtett "üzleti" vacsorán Eriksson maga vetette fel, hogy a "sejk" megvásárolhatná az Aston Villa csapatát, amelyben a szakvezető ügynöke szerint 25 millió fontért ellenőrző részt lehet szerezni.

Eriksson egyenes utalást tett arra, hogy a szezon és a világbajnokság után elvállalná az Aston Villa menedzserségét. A szakembert 2008-ig szóló szerződés köti a szövetséghez, amelytől évi 3 millió font (1,1 milliárd forint) bruttó fizetést kap, de a kapitány a dubaji vacsorán az újságírónak kijelentette, hogy az idény vége után bármi elképzelhető.

A skandináv tréner még azt is megígérte, hogy az Aston Villához csábítja David Beckhamet, aki most a Real Madridban játszik. Eriksson felfedte, hogy már beszélt is az angol válogatott kapitányával, aki szerinte nem érzi jól magát a Realnál, mert ez már a harmadik szezonja ott, "és még nem nyertek semmit".

Eriksson igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy Beckham hajlandó lenne-e visszaköltözni Angliába.

Athole Still, a szakember ügynöke vasárnap a BBC rádiónak elismerte ugyan a dubaji tárgyalás tényét, a News of the World eljárását azonban "gyalázatos kelepcének" nevezte, és határozottan cáfolta, hogy a szakvezető bármikor is a szövetséggel fennálló szerződése felrúgásáról beszélt volna.

Still szerint Eriksson valóban szóba hozta lehetséges szerepét az Aston Villánál, de ez szerinte csak "elvi jelentőségű, mivel a futballban soha nem tudja az ember, mi fog történni".

Eriksson az angol válogatott játékosaitól telefonon kért elnézést az incidensért.