Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bemutatták a BMW-Sauber új autóját

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egymás után leplezik le az idei versenyautókat a Forma-1-es csapatok. A Toyota szombati bemutatója után most a BMW-Sauber következett.

Valenciában leleplezték a BMW-Sauber csapat új Forma-1-es autóját. A csapat már kedden ki is próbálja az új versenygépet, de a bemutató körök után csütörtökig zárt kapuk mögött tesztelik.

BMW-Sauber néven most először indul istálló: a német motorszállító tavaly még a Williams partnere volt, majd a nyáron bejelentette a Sauber felvásárlását. A szezonzáró Kínai Nagydíj után az átalakuló csapat fontos feladata volt a müncheni BMW- és a hilwili Sauber-központ teendőinek összehangolása. A volt csapatfőnök Peter Sauber tanácsadóként segíti az istállót irányító Mario Theissen BMW-sportigazgató munkáját.

A BMW-Sauber pilótái is két helyről érkeztek: a BMW hozta magával a Williamstől a német Nick Heidfeldet, akit előző munkaadója a szezon utolsó szakaszában már nem szerepeltetett, a Sauber pilótája, a kanadai Jacques Villeneuve pedig végül maradhatott az átalakult csapatban. Korábban több újság is arról cikkezett, hogy a volt világbajnoknak érvényes szerződése ellenére mennie kell. Igaz, Villeneuve-öt már a tavalyi idényben lapátra tette volna több szakíró.

A BMW-Sauber tesztpilótájaként a 21 éves lengyel Robert Kubica vehet részt a nagydíjak pénteki szabadedzésein.

Képgaléria