Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Matthäus is pályára lép a vasárnapi Zavadszky-emléktornán

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar labdarúgó-válogatott éléről távozó Lothar Matthäus is pályára lép a vasárnapi Zavadszky-emléktornán a Papp László Sportarénában. Az eseményt hatmillió forinttal támogatja a Nemzeti Sporthivatal (NSH).

Január 22-én, vasárnap 15 és 18 óra között a Papp László Sportarénában rendezik meg a Zavadszky Gábor emléktornát.

Ganczer Gábor, a Magyar Labdarúgó Szövetség sajtófőnöke közölte, hogy a január 6-án tragikus hirtelenséggel Cipruson elhunyt játékos korábbi magyar klubjai, a Ferencváros, az MTK és a Dunaújváros mellett a Zavadszky Team, egy vegyes csapat lép pályára. Ez utóbbi együttesben játszik a volt szövetségi kapitány Lothar Matthäus is, aki ekkor búcsúzik el a magyar szurkolóktól.

Lamperth Mónika belügyminiszter bejelentette, hogy a Nemzeti Sporthivatal révén az állam anyagilag is támogatja a rendezvényt. A tárca vezetője ezt aután közölte, hogy a család kérésére hivatalában fogadta a Limasszolban elhunyt futballista özvegyét és egyik legjobb barátját, a torna szervezőjét, Hrutka Jánost.

A belügyminiszter elmondta: a Papp László Sportaréna használata egy napra 9 millió forintba kerül, ebből 5 millió a bérleti díj, ezt teljes egészében elengedi az NSH, sőt további egymillióval segíti a rendezvényt. Lamperth Mónika hozzátette, hogy Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Liga elnöke az általa vezetett szervezet nevében szintén felajánlott egymillió forintot.

Hrutka János azt mondta, a hiányzó kétmilliót szponzorok révén elő tudja teremteni, így minden akadály elhárult a torna megrendezésével kapcsolatban. Az esemény teljes bevételét Zavadszky Gábor családja - felesége és ikerfiai - kapják meg.

A boncolás alapján az orvosok szerint szívroham és tüdőembólia okozta a futballista halálát, de a pontos ok csak a szövettani vizsgálat eredménye után derül ki.

Zavadszky Gábor mindhárom magyar klubjával bajnokságot nyert, az FTC-vel kétszer is. A zöld fehérekkel szerepelt a Bajnokok Ligájában, emelltt négyszer a válogatottban is pályára lépett.