Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vörös Zsuzsanna és Braun Ákos az Év sportolója

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A sportújságírók szavazatai alapján az öttusázó Vörös Zsuzsanna és a cselgáncsozó Braun Ákos lett az Év sportolója. A legjobb csapatnak járó díjat a Kovács Katalin, Janics Natasa kajak kettes vehette át a Sportcsillagok Gálaestjén. Az edzőknél a páros trénere, Fábiánné Rozsnyói Katalin végzett az élen, míg a legjobb szövetségi kapitánynak a női vízilabda-válogatottal világbajnoki aranyérmes Faragó Tamást választották.

Vörös Zsuzsanna tavaly olimpiai aranyérmet szerzett, mégsem került a legjobb három közé, idén világbajnoki ezüstérmet nyert és győzött a Világkupa döntőjében. A székesfehérvári versenyző első alkalommal bizonyult a legjobbnak a voksoláson, mögötte a teniszező Szávay Ágnes végzett a második, a kajakozó Szabó Szilvia pedig a harmadik helyen.

A férfiaknál világ- és Európa-bajnok cselgáncsozó Braun Ákos az úszó Cseh Lászlót és a motorversenyző Talmácsi Gábort utasította maga mögé. A szavazás december 1-jén, tehát több mint egy héttel a trieszti rövid pályás úszó Európa-bajnokság előtt zárult.

A csapatoknál az olimpiai bajnok Kovács Katalin, Janics Natasa kajak kettes elsőségét hozta a voksolás. A második a női vízilabda-válogatott, a harmadik a Hirling Zsolt, Varga Tamás könnyűsúlyú kétpárevezős duó lett.

A szövetségi kapitányok között a magyar női vízilabda-válogatott távozó szakvezetője, Faragó Tamás bizonyult a legjobbnak Angyal Zoltán (kajak-kenu) és Komáromi Tibor (birkózás) előtt.

Az edzők versenyében Fábiánné Rozsnyói Katalin sorozatban ötödször végzett az élen. Õ az edzője a Kovács Katalin, Janics Natasa kajak kettesnek és a kenus Kolonics Györgynek is. A második Hangyási László (cselgáncs), a harmadik Turi György (úszás) lett.