eur:
395.1
usd:
366.11
bux:
65120.83
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Flushing Meadows, 2016. szeptember 2.Beyoncé amerikai énekesnő és férje, Jay-Z zenei producer, rapper a világelső amerikai Serena Williams és honfitársa, Vania King mérkőzésén az amerikai nemzetközi teniszbajnokság női egyesének második fordulójában a New York állambeli Flushing Meadowsban 2016. szeptember 1-jén. (MTI/EPA/Jason Szenes)
Nyitókép: MTI/EPA/Jason Szenes

Szakíró: Beyoncé megérdemel minden Grammyt, amit nyer

Harry Styles kapta az év albuma elismerést a vasárnapi Los Angeles-i Grammy-gálán, amelyen Beyoncé rekordot döntött: megnyerte 32. díját. A legnagyobb presztízsű zenei díj elismertjeiről Déri Zsolt, a MusicPress blog szerkesztője beszélt az InfoRádióban.

Valósággal tarolt a Grammy-gálán Beyoncé, négy kategóriában is győzött, sikere tehát töretlen. De mi a titok?

"Mindig is igényes volt, igazából már 20 éve az élbolyhoz tartozik, és jól is csinálja, amit csinál. Irtózatosan sok Grammy-díja van már amúgy is, a számban most át is vette a rekorder pozíciót Solti Györgytől" - újságolta az InfoRádiónak Déri Zsolt, a MusicPress blog szerkesztője a magyar származású karmester trónfosztását.

Mint hozzátette, Beyoncé tavalyi albuma is nagyon jól sikerült, művészi szempontból is, megérdemelten nyer, amikor nyer.

Harry Styles évalbuma-elismerése is szerinte abszolút jogos, "eklektikus, izgalmas album, jó szerzőkkel, minőségi munka. A kommersz popban abszolút vállalható előadó" - foglalta össze jelenlétét a zenei életben Déri Zsolt.

Azt azért aláhúzta, hogy a Grammy amerikai díj, nem véletlen, hogy olyan kategóriák vannak, amelyek az Egyesült Államokban fontosak, köztük a country, az r'n'b vagy a hip-hop, az alternatív rock, indie rock és egyéb műfajok viszont nem hangsúlyosak.

Érdekességként említette, hogy olyan előadók is nyertek díjat, mint a Wet Leg, egy indie-rockos lányduó szellemes, vicces dalokkal. Két Grammyt kaptak, ezzel a "saját köreiken" kívül, világszerte ismertek lettek.

Nagy meglepetés nem volt szerinte a díjaknál, kisebbként említette a veterán énekes-dalszerző, Bonnie Raitt "év dala" elismerését. Ő már 40 éve az élbolyban van, nem volt nagyon valósznű, hogy most szerzőként is nyer díjat (amellé még kettőt kapott: legjobb amerikai előadás, legjobb amerikai gyökerű dal).

A teljes interjút alább meghallgathatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×