INFORÁDIÓ
2022. augusztus 17. szerda
Jácint

diósgyőri vár

építkezés

újjáépítés

turizmus

Egyre impozánsabban fest az újjáépülő Diósgyőri vár

Egyre impozánsabban fest az újjáépülő Diósgyőri vár

Infostart

Az Épkar és az FK-Raszter közös munkájával egyre jobban kirajzolódik a vár dicsőséges középkori korszakát felelevenítő forma.

A Modern Városok Program támogatásával Miskolcon megvalósuló projektben nemcsak Magyarország, hanem a visegrádi négyek és a közép-európai térség egyik legjelentősebb látványosságát fogják átadni – írja a magyarepitok.hu, ami havi rendszerességgel számol be, fotókkal gazdagon illusztrálva Északkelet-Magyarország egyik legérdekesebb és legjelentősebb építkezéséről.

A projekt alapvetően két részre osztható: a belső és külső várra. Az elmúlt időszak munkálatai közül az Épkar mérnökei most utóbbi területen zajló feladatokról adtak bővebb tájékoztatást a portálnak.

Mint olvasható, a külső vár déli bástyájában a kivitelezők elkészítették a lépcsőszerkezetet, ami felvisz a földszintre. Emellett befejezték a munkát az északi és a keleti oldalon az épületek belső részein a szinteket tartó csillagboltozatok kőbordáin is, így elkezdődhettek a kőműves falazási feladatok is. A kazamataszinten immár

nemcsak a nyugati és déli oldalon dolgoznak, hanem a keleti oldalon is elkezdték felállítani a látványos oszlopsorokat.

A külső konyhaépületben pedig miután a kéményt kiépítették, a tető acélszerkezetét is felszerelték.

Csehes Réka munkahelyi mérnök tájékoztatása szerint a jól ismert Ernye Bán torony födémje elkészült, itt már ismét a falazási munkálatokat végzik a kivitelezők. A hatszögletű lépcsőházi toronyban pedig nemcsak a kőfalakat építik most, hanem a kő ajtókeretek is a helyükre kerül. Végül hozzátette: a külső teraszokon a lejtbetonozás elkészült, így ezek területek most a vízszigetelésre várnak.

Mindeközben a belső várban a kápolna és az étterem szerkezetépítése van fókuszban.

Forrás: magyarepitok.hu
Forrás: magyarepitok.hu

Nyitókép: magyarepitok.hu
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018