eur:
392.12
usd:
366.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Budapesti Fesztiválzenekar

Akusztikajavító arcmaszkkal tér vissza a fesztiválzenekar

A Budapesti Fesztiválzenekar fél év után tér vissza a hangversenytermekbe, szeptemberben a tervek szerint tizenegy koncertet ad.

Az együttesnél az összes muzsikuson és stábtagon elvégezték a PCR-tesztet, mely alapján mindenki egészségesen vágott neki a felkészülésnek az új hangversenyszezonra.

A különleges helyzetre reagálva Fischer Iván egy akusztikajavító maszkot talált fel, amit hamarosan a közönség is kipróbálhat. Ezzel az elképzelések szerint a zenekar hangzása teltebben és szebben érvényesül majd. A különleges eszközt szeptember 10-től a közönség is kipróbálhatja a koncerttermekben.

A Fesztiválzenekar a világjárvány elleni védekezésre való tekintettel három fontos dolgot kér közönségétől:

  1. A Budapesti Fesztiválzenekar koncertjeit tünetmentes nézők látogathatják. A testhőmérsékletet belépéskor ellenőrzik.
  2. A kezeket a koncertterembe történő belépés előtt az ajtóknál mindenkinek fertőtlenítenie kell, melyhez érintésmentes kézfertőtlenítőt biztosítanak.
  3. Az előcsarnokban és a koncertteremben is kötelező a maszk viselése, melynek a szájat és az orrot is takarnia kell.

Az együttes első visszatérő programját szeptember 10-én és 11-én hallgathatják meg a Müpában, a koncerteken Beethoven 4. szimfóniája hangzik el, majd részleteket hallhatnak Richard Strauss Ariadné Naxos szigetén című operájából.

A szeptember 13-i koncert a természet és a zene kapcsolatáról szól: a délutáni hangversenyen Beethoven 6. (Pastorale) szimfóniája és Mahler Dal a Földről című dalciklusa szólal meg.

Szeptember 15-én kezdődik az Európai Hidak fesztivál, ahol idén a brit kultúra szépségeit mutatják meg együtt a Müpával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×