eur:
392.87
usd:
366.47
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Varsó, 2017. június 7.Látogatók a varsói Nemzeti Múzeumban rendezett The Way They See. An Overview of Hungarian Photography című magyar fotókiállításon 2017. június 7-én. Robert Capa, André Kertész, Munkácsi Márton, Moholy-Nagy László, Kepes György, Lucien Hervé, Brassai és Besnyő Éva művein kívül az elmúlt 150 év legkiemelkedőbb magyar művészeinek alkotásaiból nyílt fotótörténeti kiállítás a lengyel fővárosban. (MTI/EPA/Radek Pietruszka)
Nyitókép: MTI/EPA/Radek Pietruszka

Az állam megvásárolja André Kertész fotógyűjteményét

Legfeljebb 6,1 millió dollárért.

A Magyar Közlönyben jelent meg határozat arról, hogy milyen intézkedésekre van szükség André Kertész fotógyűjteményének állami tulajdonba vételéhez.

A kormány André Kertész munkásságát a magyar kulturális örökség kiemelt elemének tekinti, ezért egyetért a New York-i André Kertész Inc. szervezet alá tartozó André and Elizabeth Kertész Foundation és Trust szervezetek tulajdonában álló, André Kertész meghatározott fotóit tartalmazó fotógyűjteménynek a megvásárlásával. Ez az értékbecslésben meghatározott összegért, de legfeljebb 6,1 millió amerikai dollárért történhet meg.

Az értékbecslés október 31-ig, a Magyar Nemzeti Múzeum révén történhet meg.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×