eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A legütősebb új filmek listája

A Disney családi animációs filmje, a Vaiana (Moana) a hálaadás ünnepe óta uralja az észak-amerikai kasszasikerlistát, a hét végén csupán öt moziban bemutatott Kalifornia álom minden idők legmagasabb ötmozis-bemutató bevételét hozta.

A Vaiana december második hétvégéjén 18 millió dollárt (5,2 milliárd forint) forgalmazott az észak-amerikai mozikban, és megőrizte vezető helyét a box-office csúcsán.

A Kalifornia álom című film Emma Stone és Ryan Gosling főszereplésével elképesztő, 885 ezer dollár (256 millió forint) bevételt hozott öt moziban, ahol az általános forgalmazás előtt csütörtökön bemutatták. Egy mozira számítva 171 ezer dollár értékben forgalmazták a jegyeket, ami minden idők legmagasabb ilyen bevételét jelenti az észak-amerikai ötcsillagos filmszínházakban.

A romantikus film egy fiatal színésznőről és egy jazz zongoristáról szól, akik Los Angelesben akarják megvalósítani álmaikat. A nézők 52 százaléka nő volt és 53 százalék 30 év feletti az exit-pollok szerint.

"Éreztük, hogy erős nyitásunk lesz, de nem gondoltam, hogy bárki ilyen jó eredményt vetít előre" - mondta David Spitz, a forgalmazó Lionsgate elnöke.

A film 30 millió dollár költségvetésből készült, és nagyon jó visszhangot kapott a velencei filmfesztiválon tartott premierje óta. A közlemúltban elnyerte a New York-i filmkritikusok legjobb filmért járó díját, és várhatóan más nagy díjakat is elhoz a hollywoodi díjszezonban.

Paul Dergarabedian, comScore box-office médaielemzője szerint a Kaliforniai álom jelenleg a legkeresettebb film a nézők körében.

A Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet című film globális bemutatója előtti hétvége amúgy csendes volt. A mozis toplista második helyét a Jennifer Anniston főszereplésével készült Hivatalos karácsony című vígjáték szerezte meg, amely 17,5 millió dollár jegybevétellel debütált.

A harmadik helyen a Legendás állatok és megfigyelésük című, a Harry Potter-univerzum világából született fantáziafilm végzett 10,8 millió dollárral.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×