eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Átadták a Szalay Annamária-díjakat

Perjés Klára, a Kossuth rádió nyugalmazott felelős szerkesztője, Gyulai Líviusz grafikus, képzőművész, Csúri Ákos, a Blogstar alapítója és Tót-Almási Berke, a honlap egyik olvasásra nevelő blogjának tizenéves szerkesztője vehette át a Szalay Annamária Média Alapítvány második alkalommal odaítélt, idei díját csütörtökön Budapesten.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a kuratórium elnöke az ünnepségen kiemelte: Szalay Annamária olyan médiát akart teremteni, amely védi a gyermekeket és az ifjúságot a káros tartalmaktól, megfelel a keresztény elveknek és a nemzeti kultúrának, valamint hozzájárul a határon túli szabad magyar média megteremtéséhez és fenntartásához.

A díjazottak mindannyian olyan alkotó erővel bírnak, amely erős talpazatot jelent nemzeti kultúránk megerősítéséhez, hagyományaink ápolásához - fogalmazott a kuratóriumi elnök.

Perjés Klára esetében azt emelte ki, hogy évtizedeken keresztül példaadóan szolgálta munkájával az anyaországi és a határon túli magyarságot. Gyulai Líviusz méltatásakor azt hangsúlyozta, hogy kifogástalan stílusérzékkel megalkotott művei egyedi hangon sugároznak hitet és egészséges derűlátást. Szólt az új médiafelületek fontos szerepéről is, arról, hogy ezek a kulturált hangnemű, szabad véleménynyilvánításnak és az egészséges disputának adnak teret, vagy épp az alkotás, olvasás örömére hívnak.

Varga Mihály elmondta, az évenkénti átadóünnepség nemcsak Szalay Annamária alakjának, életpályájának, az általa képviselt értékeknek a felidézésére ad alkalmat, de arra is, hogy elgondolkodjunk azon, sikerült-e ezekhez a célokhoz közelebb jutnunk.

Úgy fogalmazott: Szalay Annamária igazi harcos volt, hitt abban, hogy a munkájával hozzájárul egy jobb, élhetőbb, a valós keresztény értékekre figyelő Magyarország létrehozásához. Varga Mihály megjegyezte: az alapítványt az emlékállítás mellett azért is hozták létre, hogy cselekvően folytassák a Szalay Annamária által megkezdett munkát.

A Várkert Bazárban megrendezett eseményen elhangzott: a díjat azoknak az újságíróknak ítélik oda, akik a médiafogyasztó ifjúság védelme érdekében végzett példaértékű munkájukkal továbbviszik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) két éve elhunyt első elnökének szellemi örökségét és elősegítik az alapítvány céljainak megvalósulását.

A 2013-ban, Szalay Annamária halálának évében létrehozott alapítvány tavaly Balázs Biankának, az M2 gyermekcsatorna kidolgozójának, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) gyermek- és ifjúsági műsorokért felelős főszerkesztőjének, a sepsiszentgyörgyi Cimbora irodalmi folyóiratnak és a miskolci református Európa Rádió munkatársainak ítélte oda az elismerést.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×