eur:
392.16
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A Birdman tarolt a független filmek Oscar-díján

A Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) című alkotás tarolt a független filmek Oscarjaként emlegetett Independent Spirit Awards díjátadóján; Alejandro González Inárritu munkája kapta a legjobb filmnek, Michael Keaton révén a legjobb férfi főszereplőnek, Emmanuel Lubezki révén pedig a legjobb operatőrnek járó elismerést is.

A Santa Monicában szombaton - egy nappal az Oscar-gála előtt - tartott ceremónián Julianne Moore, a Still Alice című film főszereplője lett a legjobb színésznő. A mellékszereplők között J.K. Simmonst és Patricia Arquette-et jutalmazták a Whiplash, illetve a Sráckor című filmben nyújtott alakításuk révén. A Sráckort jegyző Richard Linklater lett a legjobb rendező.

A legjobb forgatókönyvnek járó díjat az Éjjeli féreg, a legjobb dokumentumfilmnek járó elismerést pedig a Citizenfour érdemelte ki. A legjobb idegen nyelvű alkotás díját az Ida című lengyel film kapta. A legjobb vágásért a Whiplasht díjazták.

Az Independent Spirit Awards a kisköltségvetésű, 20 millió dollárnál olcsóbb produkciók, illetve az artmozikba szánt művészfilmek jutalmazására jött létre. A jelölés feltétele, hogy a filmnek legyen eredeti mondanivalója és a finanszírozás bizonyos százaléka a hollywoodi stúdiórendszeren kívülről származzon.

A Spirit-gála megfigyelők szerint könnyen a vasárnapi Oscar-gála főpróbája lehet, a díjazott alkotások és alkotók mind szerepelnek az amerikai filmakadémia díjának jelöltjei között.

Tavaly a 12 év rabszolgaság tarolt az Indie-gálán, egy nappal később pedig elnyerte többek közt a legjobb filmnek járó Oscart.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×