eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az Esterházy Művészeti Díj 2013-as díjazottjai

Kaliczka Patrícia, Kovács Olívia és Csató József az idei Esterházy Művészeti Díj díjazottjai. A független szakmai zsűri tizenhárom művész műveiből rendezett kiállítást, melyet a nagyközönség 2013. november 29-től 2014. január 5-ig tekinthet meg a Szépművészeti Múzeum ION-Piramisában.

A 2009 tavaszán alapított és kétévente meghirdetett Esterházy Művészeti Díjat Dr. Ottrubay István, az Esterházy Magánalapítvány vezérigazgatója, Othmar Michl, az UNIQA Biztosító Zrt. vezérigazgatója és Dr. Hegyi Lóránd, a független szakmai zsűri elnöke nyújtották át a győzteseknek 2013. november 28-án a Szépművészeti Múzeumban.

Az első körben benyújtott 196 pályázatból végül 13 művésznek adatott meg az a lehetőség, hogy kiállítson a Szépművészeti Múzeum ION-Piramisában, közülük választotta ki a zsűri az Esterházy Művészeti Díj díjazottait.

A tizenhárom kiállító művész - Batykó Róbert, Csató József, Galambos Áron, Jagicza Patrícia, Kaliczka Patrícia, Karsai Dániel, Kis Róka Csaba, Kovács Olívia, Nemes Márton, Pintér Gábor, Szabó Klára Petra, Szinyova Gergő, Zékány Dia - alkotásait 2013. november 29-től 2014. január 5-ig tekintheti meg a nagyközönség a Szépművészeti Múzeum ION-Piramisában.

Az UNIQA támogatásával 2009-ben létrehozott Esterházy Művészeti Díjat negyven év alatti magyar festőművészek kaphatják meg. A fejenként 5 000 euróval járó díjat minden második évben, legalább két, legfeljebb három művésznek ítéli oda a független szakmai zsűri.

A független szakmai zsűri tagjai - Dr. Hegyi Lóránd, Dr. Alexander Tolnay, Niklai Judit, Fenyvesi Áron, Rieder Gábor, Vitus Weh valamint a díj alapítója, az Esterházy Magánalapítvány részéről Dr. Ottrubay István és a díj főszponzora, az UNIQA részéről Othmar Michl - november harmadikán tizenhárom művészt választottak be a kiállításra, és három művésznek ítélték oda a díjat.

Az UNIQA szponzorálási stratégiája nem egyszerű pénzügyi konstrukcióban testesül meg, hanem közép- és hosszú távú partnerségeken alapszik. Az így létrejött szponzori partneri kapcsolatokban az UNIQA mindig törekszik az egyedi és pontosan meghatározott igényeket felvonultató és előre kidolgozott együttműködésekre.

Kreativitás, precizitás, egyediség, humanitás, kezdeményezőkészség, ambíció és csapatszellem - ezen értékek érvényesülnek minden kulturális megmozdulásban, ugyanakkor ezek az értékek száz százalékban egybecsengenek az UNIQA által elfogadott értékekkel, és egyben alapját képzik annak a teljesítménynek , melynek eredményeként a munkatársak nap mint nap hozzájárulnak az ügyfelek biztonságának megteremtéséhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×