eur:
392.16
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Bujtor Istvánra emlékeznek a Tihanyi Szabadtéri Játékokon

Bujtor István emléknapokkal kezdődik és augusztus 25-ig számos koncerttel, előadással várja az érdeklődőket a Tihanyi Szabadtéri Játékok. A programról Mészáros Zoltán szervező adott tájékoztatást az Inforádiónak.

Az idén tizedik alkalommal rendezik meg a Tihanyi Szabadtéri Játékokat. A jubileumi év alkalmából Bujtor Istvánra emlékeznek, mivel ő indította el 2004-ben a játékokat.

A programokat vasárnap este Bujtor István-emlékkoncert zárja, amelyen fellép Rúzsa Magdi, Szulák Andrea, Kovács Kati, Szolnoky Péter és a kísérő zenekarban fia Bujtor Balázs is játszik.

Az emlékprogramok mellett 8 év után újra gyerekelőadások is szerepelnek a repertoárban. Verebes István rendezésében Tihanyon debütál Én, Te, Õ című bohózata, továbbá itt lesz a Hippolyt című darab első vidéki bemutatója.

A zenéről olyan együttesek gondoskodnak, mint a Csík Zenekar vagy Budapest Bár. A Budapest Bár már visszatérő vendég, ezért idén kétszer is fellépnek.

Mészáros Zoltán szerint a környezet teljesen egyedülálló. A színpad a belső tó partján van, ezért a nézők a háttérben a belső tavat, a hegyeket és a lemenő napot látják. Hozzátette, hogy a helyszín színvonalát növeli, hogy az önkormányzat a színpadot és nézőteret felújította.

Hanganyag: Fehér Anna Magda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×