eur:
392.63
usd:
365.72
bux:
66794.59
2024. április 26. péntek Ervin

Születésnapi grillparti a Goethe Intézetben

Fennállásának 25 éves évfordulóját ünnepli a budapesti Goethe Intézet, ebből az alkalomból az intézmény tevékenységét bemutató programokkal, grillpartival és tortával várja az érdeklődőket Ráday utcai épületben.

Nagy Márta, a Goethe Intézet kulturális szakreferense azt mondta az InfoRádiónak: idén nem elegánsan ünnepelnek, hanem szórakoztató programokkal várják a látogatókat. Az eseményt nyílt napnak is lehetne nevezni, ugyanis a vendégek kedvcsináló nyelvórákon és tárlatvezetésen vehetnek a sajtófotó kiállításon.

A szórakoztatás része egy kvízjáték, amelyen Weimarból érkezett, Goethével kapcsolatos ajándékokat lehet nyerni, illetve játszóház és könyvakciók.

A szakreferens szerint az intézet feladata továbbra is a németországi kultúra bemutatása, a nyelv oktatása, német nyelvtanárok továbbképzése. Az információközvetítés, amely egykor fontos része volt az intézetnek, mára már háttérbe szorult.

A születésnap után ősztől további kulturális programokkal várja az érdeklődőket az intézet. Október 11-én és 12-én modern darabokat játszanak, amelyek nemzeti mítoszokat is feldolgoznak. Október 18-án pedig a vitakultúra ápolása céljából létrehozott vitafórum nemzetközi döntőjére várják a fiatalokat.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×