Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Barbra Streisand énekel az Oscar-gálán

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Barbra Streisand 36 év után újra énekelni fog az Oscar-díjátadó gálán, a színész-rendező ugyan rendszeres vendége a ceremóniának, énekesként viszont eddig csak egyszer lépett színpadra a nagyszabású eseményen.

Az idei - február 24-i - gála szervezői szerdán jelentették be, hogy a díva énekelni fog, azt azonban nem közölték, mit ad elő.

A 70 éves Barbra Streisand kétszeres Oscar-díjas: a Funny Girl címszerepéért megkapta a legjobb női alakítás díját, az Evergreen című daláért a Csillag születik című musicalből pedig a legjobb betétdalnak járó elismerést. A művésznő épp ezt a dalt adta elő énekesként egyedüli fellépése alkalmával az Oscar-gálán 1977-ben.

"Egy est, amely a mozi és a zene művészetét ünnepli, hogyan is lehetne teljes a közvetítés Barbra Streisand nélkül?" - fogalmaztak közleményükben a producerek, Craig Zadan és Neil Meron. "Megtiszteltetés, hogy beleegyezett, fellép az idei Oscaron" - írták.

Januárban a New York-i Lincoln Center filmtársasága (Film Society of Lincoln Center) bejelentette, hogy ebben az évben Streisand kapja a szervezet Chaplin-díját, egy rangos elismerést, amellyel a filmművészet jeles alakjai előtt tisztelegnek.

Az Oscar-ceremóniát a hollywoodi Dolby Theatre-ben rendezik, a show házigazdája Seth MacFarlane lesz. A gálát világszerte hozzávetőleg 225 országban sugározzák majd.

A szervezők már korábban bejelentették, hogy Norah Jones és Adele is fellép a díjátadón. Jones a Ted, Adele pedig a 007 - Skyfall című film betétdalát énekli. Adele először fogja élőben előadni a Skyfallt.