Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Michael Jackson a Billboard élén

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Michael Jackson ismét az amerikai Billboard toplista élére került: a múlt héten elhunyt énekes a Top 10-es albumlistán a tízből kilenc helyet foglalt el a zenei magazin szerdán közzétett adatai szerint.

A listát a Number Ones című válogatásalbum vezeti, amelyből a múlt héten 108 ezer példány kelt el. Ezt 102 ezer példánnyal egy másik gyűjteményes lemez, a The Essential Michael Jackson követi, a dobogó harmadik helyén pedig a Thriller áll, amelyből hét nap alatt 101 ezer példány fogyott.

A negyedik helyen az Off the Wall, az ötödiken a Jackson Five Ultimate Collection című válogatásalbuma szerepel - előbbiből 33 ezer, utóbbiból 18 ezer példány fogyott. A listán szerepel még a Bad, a Dangerous, Greatest Hits: HIStory - Volume 1 és az Ultimate Collection című album.

A Billboard magazin szerint a zenész haláláig a Number Ones volt az egyetlen Jackson-lemez, ami szerepelt a listán: négyezer eladott példányával a 20. helyet birtokolta az album.

Az egyetlen "Jacko-mentes" album a top 10-es listán a Woodstock című film újra kiadott zenéje volt az elmúlt héten.

A Billboard adatai szerint Michael Jackson albumaiból összesen 415 ezer fogyott az elmúlt héten, míg a megelőző héten mindössze tízezer. A sztár június 25-én halt meg, előzőleg, június 21-ig mindössze 297 ezer olyan lemezt vettek meg az idén, ami Jacksonhoz köthető.

A vásárlások mellett 2.6 millió Michael Jackson-, illetve Jackson 5 számot töltöttek le az internetről az elmúlt héten, míg a megelőző héten mindössze 48 ezer ilyen letöltés történt.