eur:
392.63
usd:
365.72
bux:
66794.59
2024. április 26. péntek Ervin

Becsúszva szerel, majd felolvas

Sérülések tizedelik a magyar íróválogatottat, amely csütörtökön az osztrákok ellen a labanc sérelmekért, szombaton a németek ellen pedig az 1954-es berni világbajnoki döntőben elszenvedett vereségért vágna vissza.

Kulcsfontosságú találkozók várnak a magyar íróválogatottra, hiszen csütörtökön az osztrákok, szombaton pedig a németek ellen lépnek pályára a literátorok. Egyik mérkőzés esélyeit sem lehet még megtippelni sem - mondta az InfoRádiónak Kőrösi Zoltán megbízott szövetségi kapitány, mert sérülések tizedelik a magyar csapatot.

Kőrösi Zoltán szerint a mostani már a magyar íróválogatott új generációja. Nem szerepel a csapatban a legendás Esterházy Péter és Kukorelly Endre, a megújult együttes tagjai két-három éve léptek ki a nemzetközi porondra.

Már álltak a dobogón is

A megbízott szövetségi kapitány elmondta, hogy tavaly sikeresen szerepeltek a toscanai európai író futball-ligán, ahol az erős négycsapatos skandináv, olasz és német mezőnyben sikerült fellépni a dobogó harmadik fokára, miután a válogatott 1-0-ra kikapott a skandinávoktól, viszont bravúros, 3-0-s győzelmet aratott az olaszok felett.

A csütörtöki, osztrákok elleni mérkőzésnek kiemelkedő jelenséget ad az, hogy a magyarok "szeretnék visszaverni a 400 éves labanc sérelmeket" - fogalmazott Kőrösi Zoltán.

Visszavágnának az elvesztett vb-döntőért

Talán még az osztrákok elleni mérkőzésnél is fontosabb lesz a szombati, németek elleni összecsapás, ahol a magyar írók terveik szerint visszavágnának az 1954-es, berni világbajnoki döntőben elszenvedett 3-2-es vereségért.

Nehezíti a helyzetet, hogy bár a németekkel már találkoztak, az osztrák írókkal most futballoznak majd először. Az esemény rangját jelzi, hogy a kezdőrúgást a bécsi polgármester végzi majd el.

A megbízott szövetségi kapitány csak az InfoRádiónak elárulta a tervezett kezdőcsapatot is:

Balázs - Wirth, Szabó, Gyurgyák, Mélyi, Garaczi, Darvasi, Ágoston, Takáts, Sajó, Farkas

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×