eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Felvonják az ukrán zászlót a Kijev közelében fekvő Bucsában tartott megemlékezésen 2023. március 31-én. Egy évvel ezelőtt ezen a napon szabadították fel az ukrán csapatok Bucsát, ahol az orosz katonák mészárlást követtek el civilekkel szemben, a helyi hatóságok adatai szerint 458 embert öltek meg. Oroszország tagadja a vádakat. A mészárlás ügyében jelenleg nemzetközi vizsgálat zajlik.
Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

MI-szóvivőt alkalmaz az ukrán külügyminisztérium

A szöveget emberek írják.

Debütált a mesterséges intelligencia által generált új ukrán külügyi szóvivő, akit egy énekesnőről és valóságshow-szereplőről mintázták.

Az ukrán külügyminisztérium nevében fog mostantól hivatalos nyilatkozatokat tenni a héten bemutatott Victoria Shi, Ukrajna új, mesterséges intelligencia által generált szóvivője. A minisztérium közlése szerint a nyilatkozatokat továbbra is emberek írják és ellenőrzik majd, de a történelemben először egy „digitális szóvivő” olvassa fel azokat – írja a HVG.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a mesterséges intelligencia lényegében csak a vizuális elemeket segít generálni, és mint mondta, az új szóvivő „olyan technológiai ugrást jelent, amilyet még egyetlen diplomáciai szolgálat sem tett a világon”.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×