eur:
385.86
usd:
354.98
bux:
68424.01
2024. május 21. kedd Konstantin
2022. november 7-én közreadott képen ukrán katonák amerikai nagy mozgékonyságú rakétatüzérségi rendszerrel (HIMARS) tüzelnek a Herszoni területen november 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

Őrült rakétázásba kezdtek az ukránok az amerikai bejelentés hallatára

Az amerikai szenátus kedd este 95 milliárd dolláros háborús segélyt fogadott el Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak, ez Ukrajna számára 61 milliárd dollár támogatást jelent. Az ukrán hadsereg azonnal elkezdte használni a még meglévő fegyvereit.

Joe Biden amerikai elnök még ezen a héten meg akarja kezdeni a fegyverek és felszerelések szállítását Ukrajnába. Olyannyira, hogy állítólag a fegyverek már az ukrán határnál vannak, egész pontosan lengyelországi és németországi raktárakban - legalábbis erről ír a Portfolio.

Mindenesetre az urkán hadsereg azonnal bevetett 16 HIMARS rakétát. Eddig a lőszerek mellett spórolniuk kellett ezekkel, és ezzel is magyarázzák az orosz hadisikereket.


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán kijelentette, hogy a 61 milliárdos segélycsomag jóváhagyása Ukrajna számára "megerősíti Amerikának a demokrácia világítótornyaként" betöltött szerepét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Szemtől szembe a művészekkel – Less be a kulisszák mögé!

Szemtől szembe a művészekkel – Less be a kulisszák mögé!

A kortárs művészet egyik igen örömteli velejárója, hogy olykor lehetőség adódhat a művészekkel való találkozásra, beszélgetésre is. Műtermük ajtaját kitárva az alkotók egy olyan bensőséges térbe engedik be a látogatókat, ahol ők a kész vagy épp készülőfélben lévő művekkel testközelből találkozhatnak. Az alkotók tárlatvezetésein a kiállított műveken keresztül az érdeklődők szintén megismerhetik az alkotás folyamatát, kulisszatitkait. Összegyűjtöttünk pár olyan eseményt a csütörtökön induló Műtárgyak Éjszakája Fesztiválról, ahol nem csupán találkozhatsz a művészekkel, de mesélnek saját alkotófolyamatukról, sőt ti is kérdezhettek tőlük!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×