eur:
389.36
usd:
362.79
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Óriási raktártűz Szentpéterváron. Forrás: X / NEXTA
Nyitókép: Forrás: X / NEXTA

Óriási tűz pusztított Szentpéterváron – videók

Mintegy százezer négyzetméteren tomboltak a lángok.

Az orosz nagyváros közelében lévő hatalmas raktár a Wildberries nevű internetes áruházhoz tartozott. A közösségi médiában megjelent információk szerint a tüzet valószínűleg gyújtogatás okozhatta.

Úgy tudni, nem sokkal azelőtt, hogy a lángok felcsaptak a raktárban razziázott az OMON, az Orosz Belügyminisztérium különleges rendeltetésű rendőri egysége. Ezt az alakulatot még a Szovjetunióban, 1988-ban hoztak létre. A Szovjetunió felbomlása idején és az azt követő időszakban egy sor belső konfliktusban bevetették.

Most azokat ellenőrizték, akiknek nem volt szabályos tartózkodási engedélyük. Állítólag közölték velük, hogy vagy letartóztatják őket, vagy önként jelentkeznek az Ukrajnában harcoló katonai egységekbe.

Már javában tombolt a tűz, de a raktár biztonsági szolgálata még mindig csak úgy engedte ki a bennlévőket, hogy előbb megmotozták őket, nincs-e nálunk lopott holmi. Ezen a videón hallani, amint az egyik alkalmazott azt kiabálja, hogy mindenki azonnal meneküljön, mert hamarosan beomlik az égő tető.

A óriási épületben állítólag legalább ezren tartózkodtak, amikor a tűz kitört. Azt egyelőre nem tudni, hogy vannak sérültjei, vagy halottjai a szörnyű tűzesetnek. Szentpétervár fölött órákig vastag füstfelhő gomolygott.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×