eur:
389.58
usd:
363.47
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára sajtóértekezletet tart a szervezet brüsszeli székházában 2022. november 15-én. A tagországok nagykövetei rendkívüli ülésre gyűltek össze, miután az előző nap feltehetőleg orosz gyártmányú rakéta robbant fel a kelet-lengyelországi Przewodów falu egyik gabonasilójában, és két embert megölt. Az eset Oroszország Ukrajna elleni háborúja alatt történt.
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Itt a NATO válasza a Lengyelország légterébe behatoló légi eszköz ügyére

Jens Stoltenberg üzent, miután tárgyalt a lengyel elnökkel.

A NATO figyelemmel kíséri a lengyelországi helyzetet - írta az X közösségi oldalon közzétett bejegyzésében Jens Stoltenberg NATO-főtitkár pénteken, miután Ukrajna irányából egy légi eszköz - a lengyel hadsereg szerint nagy valószínűséggel orosz rakéta - repült be Kelet-Lengyelországba.

A főtitkár telefonbeszélgetést folytatott Andrzej Duda lengyel elnökkel a "rakétaincidensről".

"A NATO szolidáris nagyra becsült szövetségesével, Lengyelországgal, és figyelemmel kíséri a helyzetet. Továbbra is kapcsolatban maradunk, mialatt a tények megállapításra kerülnek. Szövetségünk éber marad" - fogalmazott Jens Stoltenberg a bejegyzésben.

Wieslaw Kukula, a lengyel hadsereg vezérkari főnöke pénteki sajtótájékoztatóján közölte: "minden jel arra mutat", hogy egy orosz rakéta hatolt be a lengyel légtérbe, ahonnan a rádiólokációs eszközök adatai és a szövetségesek megerősítései szerint egy idő múlva távozott is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×