eur:
390.43
usd:
358.95
bux:
72940.89
2024. július 19. péntek Emília
Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára sajtóértekezletet tart a szervezet brüsszeli székházában 2022. november 15-én. A tagországok nagykövetei rendkívüli ülésre gyűltek össze, miután az előző nap feltehetőleg orosz gyártmányú rakéta robbant fel a kelet-lengyelországi Przewodów falu egyik gabonasilójában, és két embert megölt. Az eset Oroszország Ukrajna elleni háborúja alatt történt.
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Itt a NATO válasza a Lengyelország légterébe behatoló légi eszköz ügyére

Jens Stoltenberg üzent, miután tárgyalt a lengyel elnökkel.

A NATO figyelemmel kíséri a lengyelországi helyzetet - írta az X közösségi oldalon közzétett bejegyzésében Jens Stoltenberg NATO-főtitkár pénteken, miután Ukrajna irányából egy légi eszköz - a lengyel hadsereg szerint nagy valószínűséggel orosz rakéta - repült be Kelet-Lengyelországba.

A főtitkár telefonbeszélgetést folytatott Andrzej Duda lengyel elnökkel a "rakétaincidensről".

"A NATO szolidáris nagyra becsült szövetségesével, Lengyelországgal, és figyelemmel kíséri a helyzetet. Továbbra is kapcsolatban maradunk, mialatt a tények megállapításra kerülnek. Szövetségünk éber marad" - fogalmazott Jens Stoltenberg a bejegyzésben.

Wieslaw Kukula, a lengyel hadsereg vezérkari főnöke pénteki sajtótájékoztatóján közölte: "minden jel arra mutat", hogy egy orosz rakéta hatolt be a lengyel légtérbe, ahonnan a rádiólokációs eszközök adatai és a szövetségesek megerősítései szerint egy idő múlva távozott is.

Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A fél világot megrengette egy informatikai hiba: légitársaságok, bankok, tőzsdék működésében is zavarok vannak

A fél világot megrengette egy informatikai hiba: légitársaságok, bankok, tőzsdék működésében is zavarok vannak

Pénteken egy globális informatikai probléma több iparágban komoly fennakadásokat okozott, több légitársaság leállította járatait, de amelyek nem, ott is késések, fennakadások jelentkeztek, egyes műsorszolgáltatók leálltak, a banki szolgáltatásoktól az egészségügyig világszerte rendszerproblémák léptek fel, az informatikai hiba a ferihegyi repülőtér működését is érinti. A Crowdstrike kiberbiztonsági cég Falcon Sensor nevű szoftvere a Microsoft Windows összeomlását okozza, a problémát délutánra elhárították, de a negatív hatások még tartanak. Ez lehet a világ valaha volt legnagyobb hatású informatikai kiesése.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×