eur:
389.18
usd:
363.44
bux:
68161.33
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Besorozott újoncok kiképzésre érkeznek az orosz védelmi minisztérium noginszki gyakorlóterén 2022. december 13-án. Az orosz védelmi miniszter szerint eddig több mint 300 ezer embert képeztek ki az Ukrajna elleni háború miatt szeptember 21-én elrendelt részleges mozgósítás keretében.
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

London: amputáltakat és még gyógyuló sebesülteket is visszaküldenek a frontra az oroszok

Az orosz hadseregben nem sokat törődnek az úgynevezett Storm-Z osztagok katonáival.

A Storm-Z alakulatok zömmel börtönökből toborzott elítéltekből, a Wagner zsoldoscsapat tagjaiból, vagy az elcsatolt ukrán területeken verbuvált önkéntesekből állnak. A brit titkosszolgálat azt állítja, hogy ezek a katonák általában sokkal rosszabb egészségügyi ellátást kapnak a fronton, mint a reguláris orosz hadsereg csapatai.

Ez annyit jelent, hogy az esetek nagy részében a sebesültek szinte semmiféle orvosi segítségre nem számíthatnak. Londoni értesülések szerint a legmostohább az egykori fegyencek helyzete.

A korábbi rabok ugyanis nem rendelkeznek olyan iratokkal, amelyek ahhoz szükségesek, hogy katonai kórházakban lássák el őket. Az orosz hadsereg egészségügyi szolgálata a súlyos harcok miatt amúgy is erősen túlterhelt ezért a Storm-Z egységek tagjait rábízzák az otthoni alakulatuk felcsereire. Ezek az egységek azonban többnyire a harcterektől távol állomásoznak, így gyakorta előfordul, hogy a még gyógyuló sebesülteket, vagy amputáltakat is visszaküldik az első vonalba harcolni.

A brit értesüléseket más források is megerősítik, amelyek korábban arról számoltak be, hogy a sebesült orosz közkatonákat sokszor az elfoglalt ukrán, civil kórházakba viszik. A túlzsúfolt oroszországi katonai kórházakban ugyanis elsősorban a hivatásos tiszteket és altiszteket kezelik.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Az MNB több telefonszámának másolásával is telefonálnak ismét csalók magánszemélyeknek, akár a jegybank, akár valamelyik hitelintézet nevében. A beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét szereznék meg, vagy kémprogramot töltetnének le velük. Az MNB és a bankok nem keresnek meg ügyfeleket ilyen ürügyekkel. A megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni - közölte az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×