eur:
389.78
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A szárazföldi hadműveletre készülő izraeli hadsereg harcjárművei a Gázai övezet határának térségében, Dél-Izraelben 2023. október 23-án. A Hamász október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol meggyilkoltak több mint 1400 embert, háromezret megsebesítettek, körülbelül 200 embert elraboltak és túszként tartanak fogva. A gázai egészségügyi minisztérium közlése szerint a Hamász elleni izraeli válaszcsapások palesztin halálos áldozatainak száma 4651-re emelkedett, a sebesülteké pedig meghaladja a 14 ezret a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

Térképen, hogyan valósította meg haditervét Izrael

A Sífa Kórház és az al-Sati tábor tegnapi elfoglalásával az izraeli hadsereg súlyos helyzetbe hozhatta a Hamászt.

Ahogy azt az Infostart is megírta, szerdán izraeli katonák hatoltak be a gázai Sífa Kórházba, miközben az északi műveleti csoport elfoglalta az al-Sati menekülttábort. Izrael azzal vádolja a Hamászt, hogy erődítményként használták a kórház épületét.

A Portfolio észrevette, hogy a War Mapper térképeket tett közzé, amelyeken remekül látszik, miként kerítette be az izraeli hadsereg Gázavárost:

A portál azt írja, talán racionálisan feltételezhető, hogy a Hamásznak maradtak még összekötő-alagútjai a déli területek felé, ám a város bekerítése komoly logisztikai és hadműveleti kihívás elé állítja a palesztin terrorszervezetet.

Értékelések szerint a hadművelet következő szakasza Gázaváros átfogó átfésülése lesz, és heves ellenállásra számíthatnak az izraeli erők.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×