eur:
389.45
usd:
363.53
bux:
68005.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szabotázsakció egy orosz vasúti szerelvény ellen. Forrás: X / Radio Free Ukraine
Nyitókép: Forrás: X / Radio Free Ukraine

A brit hírszerzés szerint egyre több merényletet követnek el az orosz vasutak ellen

Az orosz hatóságoknak mind nagyobb gondot okoznak a vasutak elleni támadások.

A független orosz hírportál, a Mediazona kutatásaiból az derült ki, hogy az ukrajnai invázió kezdetétől ez év októberéig már 76 vasúti szabotázsakció történt. Ezek miatt a bíróságok legalább 137 embert, többségükben 24 év alatti fiatalokat ítéltek el.

A brit hírszerzés jelentése emlékeztet rá, hogy a kulcsfontosságú vasúti létesítmények rongálását az orosz törvények szerint akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is lehet büntetni. Az orosz haderő ugyanis jelentős mértékben a vasúti szállításra támaszkodik. A katonákat, fegyvereket, lőszert és egyéb ellátmányt jórészt az ország 33 ezer kilométernyi vasútvonalain szállítják. Márpedig háborús időkben a vonatok támadása súlyos következményekkel járhat.

Londoni vélemény szerint mivel Oroszországban tilos bármiféle háborúellenes megmozdulás, a különleges katonai műveleteket ellenző fiatalok egy kis csoportja a vonatok és a vasúti berendezések rongálásával fejezi ki tiltakozását.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×