eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
14 October 2023, Israel, Beeri: A tank moves through the area near Kibbutz Beeri by the Israeli-Gaza border, as fighting between Israeli troops and Islamist Hamas militants continues. Photo: Ilia Yefimovich/dpa (Photo by Ilia Yefimovich/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: picture alliance

IDF: Támadás földön, vízen, levegőben

A túszokról nincs tárgyalás, de nem is tudják pontosan, hányan vannak.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közleményt adtak ki, amelyben közölték, hogy erőik a szárazföldi műveletek kiterjesztésére készülnek. „Az IDF átfogó offenzívára készül, több százezer tartalékos segítségével” – áll a közleményben. Azt is írták, hogy „légi, tengeri és szárazföldi” erők bevonásával terveznek offenzívát indítani, de azt nem közölték, hogy mikor.

Az izraeli miniszterelnök napközben a Gázai övezet közelébe vezényelt katonákat látogatta meg . Benjámin Netanjahu az X-re feltöltött posztban azt kérdezte a katonáktól, készen állnak-e az akció következő szakaszára. És kijelentette:

jön a következő szakasz.

Nem tárgyalnak a túszokról

Az izraeli nemzetbiztonsági tanács elnöke szerint 150-200 túszt hurcoltak a Gázai övezetbe a Hamász harcosai, ugyanakkor a hadsereg pedig azt közölte, hogy körülük 126-ot azonosítottak. Kiszabadításukról nem tárgyalnak.

Tzaji Hanegbi kijelentette, hogy izrael nem tárgyal azzal az ellenségel, amelyet el akar söpörni a föld színéről - írja a Times of Israel. Nyilatkozata fel is háborította az elraboltak hozzátartozóit, akik azzal vádolják a hatóságokat, hogy cserbenhagyták szeretteiket.

Közben Olaszország közölte, hogy három állampolgárát, egy párt és egy fiút tartanak fogva Gázában. Az olasz külügyminiszter közölte: mindent megtesznek kiszabadításukért.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×