eur:
389.49
usd:
368.36
bux:
55838.55
2023. szeptember 30. szombat Jeromos
Moszkva, 2018. március 1.Az orosz elnök hivatalos honlapja által közreadott, videofelvételről készült kép egy Kindzsal (Tőr) típusú hiperszonikus rakétával felszerelt MiG-31 vadászrepülőgépről, amelyet Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a manőverező nukleáris fegyverek kifejlesztéséről tartott beszámolója alatt mutattak be Moszkvában 2018. március 1-jén, Putyin évértékelő beszédének napján. (MTI/EPA/Orosz elnök hivatalos honlapja)
Nyitókép: MTI/EPA/Orosz elnök hivatalos honlapja

MiG-31-es indult az amerikai járőrgép ellen

Az incidens a Barents-tengernél történt. Orosz közlés szerint az amerikai repülőt a MiG kikísérte az orosz határ közeléből.

Az X-en többen is posztoltak arról, hogy egy orosz MiG-31-es vadászgép indult elfogni egy amerikai járőrgépet az orosz határ közelében. A Poszeidon, amelyet felderítésre is használnak, a Barents-tenger felett közeledett az orosz légteréhez – közölte állítólag az orosz védelmi minisztérium.

Az oroszok közlése szerint a MiG közeledtével "egy külföldi katonai repülőgép visszafordult az Orosz Föderáció államhatárától".

Azt is írják, hogy határsértés nem történt. Az oroszok szerint a nemzetközi jog minden előírását betartották.

Címlapról ajánljuk
Szlovákia: lesz, ahol legalább 40 perccel tovább fog tartani a szavazás

Szlovákia: lesz, ahol legalább 40 perccel tovább fog tartani a szavazás

Az egyik pozsonyligetfalui (Petržalka) szavazókörben rosszul lett a választási bizottság egyik tagja, ezért kell meghosszabbítani a voksolás idejét.

Leváltották az Idegenrendészet vezetőjét

A belügyminiszter 2023. szeptember 30. hatállyal - indokolás nélkül - visszavonta dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×