eur:
389.26
usd:
361.82
bux:
68049.98
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
SAINT PETERSBURG, RUSSIA - ARRIL 27:  (RUSSIA OUT) Russian State Duma Chairman Vyacheslav Volodin speeches during the Council of Lawmakers at the Tauride Palace, April 27, 2022 in Saint Petersburg, Russia. Putin has arrived in Saint Petersburg to attend an annual meeting of regional parliamentary speakers, State Duma and Council of the Federation representatives. (Photo by Contributor/Getty Images)
Nyitókép: Contributor/Getty Images

Megfenyegette a lengyeleket az orosz parlament elnöke

Moszkva fontolóra veszi, hogy betiltja a határ menti üzemanyag-turizmust.

Vjacseszlav Vologyin a moszkvai parlamentben azt követelte, hogy a lengyelek állítsák vissza a második világháborús szovjet hősi emlékműveket. Mint mondta, az oroszok sok mindent meg tudnak bocsátani, de azt nem, ha meggyalázzák a felszabadítók emlékét.

A Twitteren közzétett videóban a Duma elnöke ezután arról beszél, hogy a lengyel hatóságoknak szembe kell nézniük több tízezer teherautósofőrrel, aki hamarosan elveszítheti a munkáját.

Ők azok, akik rendszeresen átjárnak Oroszországba, hogy olcsó üzemanyagot tankoljanak a kamionjaikba. Márpedig ha az oroszok megtiltják ezt az üzemanyag-turizmust, akkor legalább kétezer lengyel fuvarozó cég fog tönkre menni – állította a moszkvai parlament elnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×