eur:
391.25
usd:
366.47
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A 2020. március 9-i felvételen Elon Musk milliárdos üzletember beszél a Satellite telekommunikációs konferencián Washingtonban. Musk 2022. október 4-én bejelentette, hogy mégis megvásárolná a közösségi médiavállalatot az eredeti 44 milliárd dolláros vételáron, ha az eladó eltekint a peres eljárástól. A Tesla és a SpaceX alapító-vezérigazgatója a javaslatát két héttel a per első bírósági tárgyalása előtt tette, amelyet a Twitter az adásvételi szerződés megsértése miatt indított. A befolyásos médiaplatform vezetősége április 25-én egyezett meg Muskkal az adásvételről, az üzletember azonban később elállt vételi szándékától.  MTI/AP/Seth Wenig
Nyitókép: MTI/AP/Susan Walsh/Seth Wenig/Jeff Chiu

Elon Musk távozik a Twitter éléről, megtalálta az utódját is

Némileg rejtélyes tweet jelent meg a techguru közösségi oldalán.

Elon Musk, a Twitter vezérigazgatója csütörtök este egy tweetben közölte, hogy új vezérigazgatót talált a közösségimédia-platform élére. Egyelőre csak annyit lehet tudni róla, hogy körülbelül 6 hét múlva kezdi meg a munkát és hogy nő.

Musk ezt követően ügyvezető elnök és műszaki-technológiai igazgató lesz.

A Reuters szerint a lépés valószínűleg eloszlatja a Tesla-befektetők aggodalmait, akiket egyre jobban aggaszt annak az időnek a mennyisége, amit Musk a Twitter átalakítására fordít.

A milliárdos techguru 2022 októberben, fordulatos vásárlási folyamat végén tett szert a Twitterre, 44 milliárd dollárt fizetett érte. A vezérigazgatóságának első két hete a viharos változások jegyében telt. Gyorsan elbocsátotta a Twitter korábbi vezérigazgatóját, Parag Agrawalt és más magas rangú vezetőket, majd novemberben kirúgta a dolgozók felét. Mindazonáltal hatalmasat bukott a közösségi oldal megvásárlásával.

Musk ténykedését – a fenti lépéseket, vagy azt, hogy a saját tweetjeinek az átlagosnál magasabb láthatósággal próbálkozott, vagy hogy össze-vissza variáltak a kék pipával – sok kritika fogadta. Aztán tavaly decemberben feldobta a kérdést Twitteren: akarják-e a követői, hogy lemondjon? Szűk többségben voltak azok, akik ezt akarták (57 százalék). Akkor és azóta sem reagált erre a közösségi véleményre, bár mikor megvette a Twittert, arról beszélt, hogy nem áll szándékában hosszú távon vezérigazgatónak lenni a cégnél.

Az új vezérigazgatóról szóló bejelentés nyomán a Twitter részvényeinek árfolyama mintegy 2 százalékkal emelkedett a New York-i értéktőzsdén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×