eur:
389.07
usd:
361.84
bux:
68534.81
2024. május 8. szerda Mihály
Nyitókép: Pixabay

Kiszivárgott a Twitter forráskódja

A GitHubon jelentek meg a Twittert működtető kód részletei.

A Twitter március 24-én küldött idézést a GitHubnak, ahol egy FreeSpeechEnthusiast nevet használó felhasználó engedély nélkül osztott meg részleteket a Twitter forráskódjából a beadványok szerint - írja a CNBC.

A forráskódok a szoftverfejlesztők szigorúan őrzött szellemi tulajdonai, nyilvánossá tételük azzal a veszéllyel jár, hogy a programot törvénytelenül lemásolhatják, illetve alapot adhat hackertámadásokra is.

Az idézés célja a kód megosztásáért felelős személy, illetve a kódot letöltő felhasználók azonosítása. A GitHub még azon a napon eltávolította a Twitter kifogásolta kódot, szóvivője pedig elmondta, hogy az átláthatóság jegyében beszámolnak minden olyan alkalomról, amikor a jogtulajdonos kérésére eltávolítanak valamit felületükről.

A Twitter nem kívánta kommentálni az esetet.

Elon Musk, aki a közösségi oldalt 44 milliárd dollárért vásárolta meg tavaly, korábban arról írt a Twitteren, hogy

március 31-én nyílttá teszi a bejegyzések ajánlásához használt kódot, amiben buta hibákra bukkannak majd az emberek, és ez a fajta átláthatóság hihetetlenül kínos lesz eleinte a vállalatnak.

A GitHub által megosztott kérelem szerint a vállalat "a Twitter platformjának és belső eszközeinek saját forráskódját" törölte oldaláról. Nem világos, hogy a tweetek ajánlásához használt forráskód része volt-e a kiszivárgásnak.

A Twitter belső vizsgálatot is indított az adatszivárgás felderítésére, és a The New York Times című lap információi szerint a cég egy volt alkalmazottját sejtik a programkód kikerülése mögött. A közösségi portál vezetősége csak nemrég szerzett tudomást az ügyről, a forráskód részletei azonban már hónapok óta nyilvánosak lehettek az interneten.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×