eur:
384.45
usd:
353.52
bux:
69884.13
2024. május 28. kedd Csanád, Emil
Jevgenyij Prigozsin, Putyin séfje, zsoldos vezér. Forrás: Twitter/AlexandruC4
Nyitókép: Forrás: Twitter/AlexandruC4

A Wagner már látja Bahmut valódi központját

Az oroszok jelenleg alig több mint egy kilométerre vannak Bahmut központjától – jelentette a Le Figaro.

A városban, melyet Moszkva csapatai nyár óta próbálnak elfoglalni, most egy olyan ponthoz jutottak el egy szombaton közzétett videó szerint, ahonnan már látni lehet a központi épületeket.

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner félkatonai csoport vezetője a felvételen, melyet a Concord Press Service, a csoport sajtóirodája tett közzé, kijelenti: „Ez az önkormányzat épülete, a város közigazgatási központja” – és egy épület tetejéről egy másik épületre mutat az általa Bahmutnak nevezett városban.

„Ez egy kilométer és kétszáz méter” – mondja ezen a videón, hozzátéve, hogy a területen jelenleg harcok folynak. Szavait független források még nem tudták ellenőrizni.

Bár megfigyelők kétségbe vonják Bahmut stratégiai jelentőségét, a csata – amely a leghosszabb az orosz offenzíva több mint egy évvel ezelőtti kezdete óta – szimbolikus értéket kapott mind Kijev, mind Moszkva számára - emlékeztet a hirado.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
Francia katonák mennek Ukrajnába, a NATO átlépi az oroszok vörös vonalát - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Francia katonák mennek Ukrajnába, a NATO átlépi az oroszok vörös vonalát - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Franciaország katonai kiképzőtiszteket küld Ukrajnába, első körben azért, hogy szemügyre vegyék az ország katonai képzési infrastruktúráját, vélhetően előkészítve ezzel egy hosszabb távú, nem harctéri küldetést. A NATO parlamenti gyűlése támogatja az ukrán hadsereg által használt nyugati fegyverek Oroszország területe elleni használatát és az ezt tiltó korlátozás feloldását kérik a tagállamoktól - Oroszország számára ez egy vörös vonal átlépését jelenti. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×