eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Forrás: Twitter

Leszakadt egy híd Indiában, több százan estek a folyóba – videók

A mentés folyamatban van. A százéves hidat nemrég felújítás után nyitották újra.

Leszakadt egy függőhíd az indai Gudzsarát államban, és több százan estek az alatta lévő folyóba – közölték tisztségviselők.

Több mint négyszáz ember volt a Morbi városban lévő, a Manccsu-folyón átívelő hídon, amikor leszakadt – értesült a Zee News helyi hírtévé, amely szerint sokan megsérültek. A tévé felvételein sok ember kapaszkodik a híd kábeleibe.

Egy rendőrségi tisztségviselő közölte, hogy a mentés folyamatban van.

Frissítés: a legfrissebb információk szerint

legalább hatvanan meghaltak a katasztrófában.

A helyi média szerint mintegy háromszázötvenen tartózkodtak a Morbi városban található, a Manccsu-folyón átívelő gyaloghídon, amikor leszakadt.

Az 1,25 méter széles és 230 méter hosszú hidat a 19. században, a brit gyarmati uralom idején építették. Nemrég felújították, és október 26-án újra megnyitották a forgalom előtt.

Hars Szanghaviszagte, Gudzsarát állam belügyminisztere szerint több mint hetven embert sikerült biztonságos helyre menteni.

A baleset ügyében nyomozást indítottak.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×