eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
GRAF IGNATIEVO, BULGARIA - FEBRUARY 17: Bulgarian Air Force MiG-29 performs during the joint tasks on enhanced airspace protection Air Policing by the Bulgarian and Spanish Air Forces on February 17, 2022 in Graf Ignatievo, Bulgaria. at  o Spain will support fellow NATO member Bulgaria with 130 military personnel and four Eurofighter jets amid heightened tensions with Russia. (Photo by Hristo Rusev/Getty Images)
Nyitókép: Photo by Hristo Rusev/Getty Images

Sufnituning az ukrán légierőben

A pilótadzsekis kabalamackó még talán a legérthetőbb dolog a szovjet, az amerikai és a kínai technológia különleges egységében.

Ősi szovjet technikát hangol össze az ukrán hadsereg az általa használt repülőgépeken a korszerű amerikai technológiával; sok szempontból érdekes videót tett közzé kedden az ukrán légierő.

Az 1 perc 41 másodperces zenés alkotással egy március 9-én, légi harcban hősi halált halt pilóta, Jevhen Liszenko őrnagy emléke előtt tiszteleg Ivan nevű bajtársa. A videó több rövid, különböző időpontokban készült snittből van összevágva, és egy Ukrajna fölött repülő MiG-29-es vadászgép harci tevékenységeibe enged bepillantást.

Az ukrán videó érdekességei:

  • pilótadzsekis kabalamaci
  • kínai okosóra
  • MiG-29-es orosz repülőgép
  • a vadászgép belső rakétaindító sínjén nem más, mint egy amerikai gyártmányú AGM-88 HARM levegő-föld rakéta látható. Ezt a légi indítású fegyvert elsősorban földi radarok ellen fejlesztették ki az Egyesült Államokban, képes érzékelni az általuk kibocsátott elektormágneses sugárzást, ami valósággal a radarhoz vonzza a nagy sebességgel becsapódó robbanószközt.

Arról, hogy Ukrajna sikeresen vetett be orosz radarok ellen amerikai AGM-88 HARM levegő-föld rakétákat, augusztus elején lehetett először hallani.

Az kérdéses egyébként, hogy a HARM képességeinek mekkora részét lehet kiaknázni a MIG-29-es gépeken.

Továbbá:

  • a műszerfalon egy teherautós navigációs eszköz
  • és egy kisebb, Garmin GPSMap 66 kézi navigációs eszköz látható.

Végezetül azok számára, akiket nem csak a hadi-, hanem a videotechnika is érdekel, jöjjön a látványos légi felvételeket készítő akciókamera. Úgy tűnik, az ukrán légierő pilótája egy 180 ezer forintos GoPro Hero 9 Black kamerát rögzített sisakjára - derül ki az RTL összeállításából.

A videót egy ukrán pilóta felvételeiből állították össze, a légierő oldalán megosztott tweet szerint a férfi egy légi harcban elhunyt pilótatársa emlékének ajánlotta.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×