eur:
390.95
usd:
366.82
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Tüzérségi támadás miatt megsemmisült lakóház Harkivban 2022. március 23-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Andrzej Lange

Amerikai önkéntesek érkeztek harcolni Ukrajnába – videók

Az ukránok oldalán küzdő nemzetközi légió egyre komolyabb szerepet játszik a hadműveletekben.

Két videoklip jelent meg a Twitteren, amelyen amerikai harcosok szerepelnek: az egyikben egy amerikai harci felszerelésben pózol egy szerinte orosz tank kiégett maradványai előtt – írja a Guardian alapján a hvg.hu.

A másik videóban egy katona beszél amerikai akcentussal, a filmen katonák egy különítménye látható, akik egy út melletti falnál húzódnak meg, egy faluban, amelyet a narrátor állítása szerint visszafoglaltak az oroszoktól.

Az első videót James Vasquez, az amerikai hadsereg veteránja és connecticuti építési vállalkozó tette közzé, aki Twitter-bejegyzése szerint március 15-én érkezett Lengyelországba, majd másnap átkelt Ukrajnába, és több megfigyelő drónt hozott magával. Március 18-án Lvivből a frontra küldték.

„Úgy érzem magam, mintha egy fantasztikus, nagyon veszélyes vakáción lennék” – írta.

Beszámolt arról is, hogy miközben Ukrajnában járőrözik, számos ellenőrzőponton kell keresztülmennie, és mindenhol megmutatja az útlevelét. „Megdöbbentek, amikor az ellenőrzőpontokon amerikai útlevelet láttak – mondta. – Egyenesen átengednek, mert azt gondolják, hogy fantasztikus, hogy egy amerikai katona itt van, és mellettünk harcol.”

A csütörtöki, egy általa meg nem nevezett faluért vívott csatáról szóló beszámolójában Vasquez azt mondta, hogy azt a feladatot kapta, „találjon meg egy csapat orosz katonát, akiket civilek láttak bujkálni", és egy drónt használt, hogy megpróbálja kiszúrni őket.

Néhány órával később újra tweetelt: “Épp túl vagyok hatórányi harcon. Csináltam egy vadállat videót, később posztolom. Ketten megsebesültek, de rendbe jönnek. Egy halálos áldozat.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×