eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Az Európai Unióba bejutni kívánó illegális bevándorlók szálláshelye egy logisztikai központban a Kuznica Bialostocka-Bruzgi lengyel-fehérorosz határátkelőnél, a fehéroroszországi Grodno környékén 2021. november 21-én. Lengyelország, Lettország és Litvánia határához hónapok óta migránsok ezrei érkeznek Fehéroroszország felől.
Nyitókép: MTI/EPA/BELTA/Leanyid Scseglov

Rég nem látott fejlemények a lengyel–fehérorosz határon

Nem történt határáttörési kísérlet kedden, első ízben a nyáron felerősödött migrációs hullám óta – közölte a lengyel határőrség.

A közös határszakasz két pontján legfeljebb 30 fős migránscsoportok megközelítették ugyan a határvonalat, de visszavonultak a lengyel járőrök megjelenése után – olvasható a határőrség Twitter-oldalán.

Anna Michalska, a lengyel határőrség szóvivője mindazonáltal arról számolt be a PAP hírügynökségnek, hogy továbbra is fennáll a feszültség, a határon egy sor nyugtalanító incidens történt, például egy, fehérorosz biztonságiak által vezetett gépkocsiból levegőbe leadott lövések is eldördültek.

Az év eleje óta a lengyel-fehérorosz határon csaknem 40 ezer, sok esetben fehérorosz egyenruhások által is támogatott határsértési kísérletet regisztráltak.

A migrációs nyomás októberben érte el eddigi tetőfokát, amikor mintegy 17,5 ezer határáttörési kísérlet történt. December eleje óta több mint 1200 ilyen esetet regisztráltak, azonban az októberi, nagy létszámú migránscsoportok általi határostromoktól eltérően ezúttal csupán a határ mentén szétszóródott, kisebb csoportok próbálkozásairól volt szó.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 20:10
×
×
×
×