eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Kardosné Huszár Ildikó klinikai diabetológiai szakedukátor oltáshoz készíti elő a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját az orosházi  Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltóponton 2021. március 16-án.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Egymillió dollárt érhet az oltás Ohióban

Az állam vakcinalottó-programjában öt szerencsésnek az immunitás mellett szép summa üti majd a markát.

Öt oltott ohiói egymillió dollárt kap, öt diák pedig egy állami egyetemre juthat be mindenre kiterjedő ösztöndíjjal az államban vakcinalottó-program keretében. Ohio vezetése a csökkenő oltási hajlandóságon szeretne változtatni ezzel a programmal, mely május 26-án indul és öt hétig tart, írja az ABC News. Minden héten egy szerencsést húznak ki az egymilliós összegre Mike DeWine kormányzó elmondása szerint.

"Tudom, hogy egyesek azt mondják majd: DeWine, te megőrültél! Ez az egymillió dolláros ötleted pénzkidobás" – mondta a kormányzó a programot bejelentő szerdai beszédében. "De valójában az igazi pazarlás a világjárvány ezen pontján, amikor a vakcinák bárki számára könnyen elérhetők, minden koronavírus miatt elvesztett élet" – fogalmazott a kormányzó.

Az állam szavazói adatbázisa képzi majd a sorsolás alapját, de az oltottak maguk is jelentkezhetnek abba egy weblapon.

A nyertesnek legalább 18 éves ohiói állampolgárnak kell lennie, akit a sorsolás napja előtt beoltottak.

A nyereményre az állam koronavírus-alapjából érkezik fedezet.

A 18 év alatti oltottak körében is hetente sorsolnak majd nyertest, aki valamelyik Ohio államban található állami egyetemre nyer négyéves ösztöndíjat. Ez nemcsak a tandíjat, hanem a szállásköltséget és a könyvek árát is tartalmazza. A diákok május 18-ától regisztrálhatnak: Amerikában már 12 év fölöttiek számára is elérhető a Pfizer oltása.

Ingyen sörrel, pizzával, ösztöndíjjal és vonatjegyekkel már korábban is igyekeztek az amerikaiakat rávenni az oltás felvételére, ilyen nagyszabású program azonban eddig nem indult máshol.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×