eur:
394.52
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

A Twitter-vezér is veszélyes precedensről beszél

Megvédte a Twitter közösségi oldal tulajdonosa a Donald Trump amerikai elnök fiókjának felfüggesztéséről szóló döntést.

Jack Dorsey saját Twitter-oldalán közzétett üzenetében leszögezte, nem örül a döntésnek, amelyet gondos mérlegelés után hoztak meg.

Elismerte ugyanakkor, hogy az ehhez hasonló döntések veszélyes precedenst teremthetnek, továbbá

tönkretehetik a nyilvános vitát és megoszthatják az embereket.

A Twitter a múlt héten határozatlan időre felfüggesztette Trump fiókját, aláhúzva, fennáll annak a veszélye, hogy további erőszakot szít, miután feltehetőleg üzenetei hatására tüntetők megrohamozták a Capitoliumot.

A még hivatalban lévő elnököt a Facebookról, a YouTube-ról és az Instagramról is letiltották a napokban hasonló okokból legalább utódja, Joe Biden január 20-ai beiktatásáig, illetve a Twitch és a Snapchat is elérhetetlenné tette az oldalát. Trump válaszul cenzúrával vádolta a közösségi médiumokat.

Korábban az Amazon távolította el alkalmazáskínálatából a Trump-hívők által kedvelt Parler közösségi oldalt. Az óriásvállalat részéről kedden szintén megvédték a döntést: szerintük az oldal üzemeltetői nem tudták vagy nem akarták eltávolítani az ott megjelent fenyegetéseket, amelyek között szerepelt kínzásokra, gyilkosságokra és nemi erőszakokra buzdító felhívás is. Hozzátették, az oldalon többen milíciákba történő szerveződésről beszéltek Biden beiktatása kapcsán.

A Parler politikailag motiváltnak nevezte az Amazon döntését, és pert indított ellene a seattle-i szövetségi bíróságon.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×