eur:
392.13
usd:
366.34
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Donald Trump republikánus párti amerikai elnök támogatói tüntetnek a washingtoni Nemzeti Mallon 2021. január 6-án, amikor a kongresszus összeül, hogy hivatalosan is véglegesítse a demokrata párti jelölt, Joe Biden győzelmét hozó november 3-i elnökválasztás eredményét.
Nyitókép: MTI/AP/John Minchillo

A YouTube is letiltotta Donald Trumpot

Legalább egy hétre felfüggesztették az amerikai elnök csatornáját, mert az megsértette az erőszakra történő felbujtással kapcsolatos felhasználói szabályzatot.

A YouTube videómegosztó portál anyavállalata, az Alphabet közlemény szerint az erőszak jelenlegi kockázatával kapcsolatos aggodalmak miatt törölték az oldal új tartalmait. Az online platformok és közösségi oldalak igyekeznek elhatárolódni azoktól, akik ösztönzik vagy elkövetik az erőszakot. A felfüggesztés kapcsán a közlemény egy január 12-én a csatornára feltöltött, állásfoglalása szerint erőszakra ösztönző videóra utalt.

A YouTube közölte:

az elkövetkezendő hét napon megakadályozza, hogy Trump csatornájára új videókat vagy élő közvetítéseket töltsenek fel.

A korlátozás határidejét meghosszabbíthatják.

Trump hívei múlt szerdán megostromolták az amerikai törvényhozás épületét, hogy megakadályozzák a megválasztott elnök, Joe Biden győzelmének hitelesítését. Trump – aki nem ismeri el Biden győzelmét – támogatóit előbb magasztalta, majd később elítélte az erőszakot.

A rendbontás során történt erőszakos cselekedetekben öt ember meghalt, köztük egy rendőr.

Az esetet követően a Twitter és a Facebook eltávolította Trump oldalait, illetve azokat a tartalmakat, amelyek támogatták a múlt heti ostromot. A Google és az Apple is ideiglenesen eltávolította alkalmazáskínálatából a Trump-hivők által kedvelt Parler közösségi oldalt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×