eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Mobiltelefont tart egy ápolónő az egyik koronavírussal fertőzött beteg füléhez, aki lányával beszél a kaliforniai La Mesában lévő Sharp Grossmont Kórházban 2020. április 22-én. Az Egyesült Államokban 849 092 fertőzöttje és 47681 halálos áldozata van a koronavírus-járványnak a legfrissebb adatok szerint.
Nyitókép: MTI/EPA/Etienne Laurent

Minden eddigi csúcsot megdöntött az amerikai fertőzés

Az április 24-ei eddigi csúcsnál is több az új koronavírus-fertőzöttek száma.

Minden eddiginél több az új fertőzöttek száma az Egyesült Államokban - szúrta ki a CNN hírét az Index -, 37 077 az új esetek száma, április 24-én volt majdnem ugyanennyi utoljára (36 291).

Az USA-beli lazítások június elején kezdődtek a gazdasági károkra hivatkozva, a romló adatok miatt a folyamaton azonban lassítani kellett.

A legnépesebb államok, Kalifornia, Texas és Florida is inkább vár a további enyhítésekkel.

A szövetségi járványügy hatóság (CDC) szerint a fertőzés valójában már 20 millió embert is elért az Egyesült Államokban, és hamarosan elérheti a lakosság tizedét. Ez azonban azt is jelenti, hogy sokan tünetmentesen már át is estek a betegségen.

A Washingtoni Egyetem szerint októberre már 180 ezer halottja is lehet a járványnak, ez a szám viszont 146 ezer körül maradhat, ha a lakosság maszkot húz.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×