eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az utasok testhőmérsékletét ellenőrzi infravörös hőkamerával egy védőfelszerelést viselő egészségügyi dolgozó a kelet-kínai Nancsing nagyváros déli vasúti pályaudvarán 2020. január 27-én. Az új, tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak a száma 80 fölé nőtt Kínában, és világszerte közel háromezer fertőzöttet regisztráltak. A kórokozó a 11 millió lakosú Hupej tartománybeli Vuhan egyik halpiacán bukkant fel január elején.
Nyitókép: MTI/EPA/Costfoto/Szu Jang

A koronavírus mutációja terjedhet a kínai Csilin tartományban

Kína Oroszországgal határos, északkeleti  részén mintegy 108 millió ember került elővigyázatosságból karanténba a koronavírus miatt.

A vuhani vírustól számos tulajdonságában eltérő vírustörzs terjed az észak-kínai Csilin tartományban, ami megnehezíti az ellene való védekezést - idézte a Bloomberg hírügynökséget a hvg.hu. Az eddigi információk szerint a vuhani 1-2 hét helyett hosszabb a tünetmentes fertőzési időszak, és tovább is tart a megbetegedettek gyógyulása. Emellett ezeknél az eseteknél jellemzően a tüdőt károsítja a vírus, míg a vuhani betegek számos más szerve is sérült, így a szíve, a mája és a bélrendszere is.

Az új fertőzöttek 10 százalékának fordult kritikusra az állapota.

Az elmúlt két hétben 46 fertőzöttet regisztráltak hivatalosan Csilinben. A vírus genomjának elemzése alapján arra jutottak a tudósok, vélhetően Oroszországból került a fertőző törzs az észak-kínai tartományba. A fertőzés terjedésének megakadályozására egy 700 ezres városban Sulanban újra kijárási tilalmat vezettek be, emellett döntöttek Csillin és a szomszédos tartmány lezárásáról is.

Mint arról az Infostart az Index cikke alapján beszámolt, Kína Oroszországgal határos, északkeleti részén került most karantén alá 108 millió ember a koronavírus miatt, így akarják elkerülni a kínai hatóságok a járvány második hullámát.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×